Onko tässä tulevan kauden F1-kuski? Red Bullin suojatti testaa tänään ensi kertaa autoa radalla

AlphaTaurin ensi kauden kuljettajaksi vahvasti ehdolla oleva japanilaiskuljettaja Yuki Tsunoda ajaa keskiviikkona ensimmäisen testinsä F1-autolla.

20-vuotias Tsunoda on voittanut kauden aikana kaksi osakilpailua Formula 2 -sarjassa. Hän on ykkösehdokas ottamaan venäläisen Daniil Kvjatin paikan AlphaTaurin ensi kauden kokoonpanossa.

Red Bullin kuljettajaohjelmaan kuuluva Tsunoda on tallin moottorivalmistajan Hondan suojatti. Hänen osakkeensa putosivat rajusti, kun Honda ilmoitti vetäytyvänsä F1-sarjasta kauden 2021 jälkeen, mutta Tsunodan ajosuoritukset ovat pitäneet hänet ehdokaslistan kärjessä.

Keskiviikkona Tsunoda pääsee ajamaan ensimmäiset kierroksensa F1-autolla Imolan radalla, jossa kisattiin viime viikonloppuna. Kyseessä on aiemmin Toro Rosson nimellä tunnetun tallin vuoden 2018 auto, koska sitä uudempia ei virallisten testien ulkopuolella saa käyttää.

AlphaTauri julkaisi tiistaina videon, jossa Tsunoda kertoo itsestään ja sovittaa ajopenkkiä ensimmäistä testiään varten.

Tsunoda tarvitsee myös 300 kilometriä ajokokemusta F1-autolla, jotta voi hankkia ensi kaudeksi kuninkuusluokkaan vaadittavan superlisenssin. Lisäksi hänen täytyy pitää paikkansa F2-sarjan viiden kärjessä. Tällä hetkellä japanilainen on sarjassa kolmantena, kun kautta on ajamatta kaksi kisaa.

Lue myös:

    Uusimmat