Formulalupaus otti ison harppauksen kohti ensi kauden F1-paikkaa – "Heti sinut auton kanssa"

Hondan japanilaissuojatti Yuki Tsunoda onnistui lupaavasti ensimmäisissä F1-testeissään AlphaTaurin autolla Imolassa keskiviikkona.

Vahvasti AlphaTaurin F1-kuskipaikalle linkattu Tsunoda, 20, kiersi Imolan rataa 352 kilometrin edestä. Urakointi mahdollistaa sen, että hän saa osallistua F1-kisaviikonlopun perjantaiharjoituksiin vielä tällä kaudella. 

F1-sopimusta varten hän tarvitsee vielä pisteitä superlisenssiinsä, mutta tämänhetkinen kolmospaikka F2-sarjassa ja mahdolliset F1-perjantaiharjoitukset kartuttavat pottia enemmän kuin tarpeeksi. 

Tsunodan uskotaan nousevan Pierre Gaslyn tallitoveriksi venäläisen Daniil Kvjatin tilalle AlphaTaurille ensi kaudeksi. 

– Tarvitsen vielä paljon harjoittelua ennen seuraavia F1-työtehtäviäni. Kuljettajan pitää tehdä paljon enemmän asioita F1-autossa, mutta olin harjoitellut ylimääräisten nappuloiden käyttöä simulaattorissa, Tsunoda kommentoi testiurakkaansa radalla, joka oli alkuun kostea, mutta kuivui päivän edetessä. 

AlphaTaurin tallipomo Franz Tost vaikuttui japanilaisnuorukaisen suorituksesta. 

– Yuki oli heti sinut auton kanssa. Kun vaihdoimme kuivan kelin renkaat alle, hän paransi heti aikaansa, ja ajaminen oli melko vaikuttavaa. Hänen kierrosaikansa paranivat iltapäivällä, mikä osoitti sen, että tuntuma autoon parani jatkuvasti.

– Loppuun hän teki kisavedon, joka oli erittäin yhtenäinen. Tämä osoittaa, että hänellä oli kaikki kontrollissa, Tost kehui. 

Tsunoda ajaa myös Abu Dhabin F1-testeissä kauden päättymisen jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat