Lisää ennusmerkkejä Red Bull -juniorin F1-sopimuksesta: japanilaiskuskille on tiedossa jo kaksi testiä F1-autolla

Puheet Red Bullin juniorikuljettajan Yuki Tsunodan F1-sopimuksesta yltyvät. AlphaTauri tiedotti keskiviikkona, että Tsunoda ajaa tallin kahden vuoden takaista F1-autoa marraskuun ensimmäisellä viikolla Imolassa. Kyseessä on 20-vuotiaan japanilaisen debyytti F1-auton ratissa.

Red Bullin kakkostalli AlphaTauri jakoi keskiviikkona sosiaalisen median kanavillaan kuvan, jossa Tsunoda testaamaa istuinta  AlphaTaurin Faenzan-tehtaalla Italiassa. AlphaTauri oli vahvistanut jo aiemmin, että Tsunoda ajaa tallin autoa joulukuussa, kauden päättymisen jälkeen Abu Dhabissa järjestettävissä tulokastesteissä.

Se, että Tsunodalle tarjotaan nyt reilusti aikaa F1-auton ratissa, kielii hyvin vahvasti siitä, että Red Bullin aikeissa on istuttaa hänet ensi kaudeksi AlphaTaurin kisakuskiksi. Helmut Marko sanoi viime viikonloppuna Nürbrurgringillä ajetun kisan yhteydessä, että hänellä on jo tiedossa kolme neljästä ensi kauden Red Bull -kuljettajasta.

– Haluamme päättää viimeisen paikan kohtalosta Turkin GP:hen (15.11.) mennessä.

Varmaa on, että Max Verstappen ei ole lähdössä ykköstallista mihinkään. Hänen tallikaverinsa Alexander Albonin kohtalo on epävarma.

– Hänen täytyy tehdä tulosta. Sitten hän saa jäädä, Marko sanoi.

Tämä tarkoittaa Markon aiempaan lausuntoon peilaten sitä, että AlphaTaurin ensi kauden kuljettajat ovat selvillä. Pierre Gaslyn jatkosopimus on päivänselvä tapaus, ja Tsunoda on siis nyt tyrkyllä toiseen autoon Daniil Kvjatin tilalle.

Ensimmäistä kauttaan F2-sarjassa ajava Tsunoda on tällä hetkellä saamassa superlisenssiin vaadittavat 40 pistettä täyteen. Näin käy, mikäli hän on F2-sarjassa kauden päättyessä vähintään viides. Kun ajamatta on kaksi kilpailuviikonloppua, Tsunoda on kolmannella sijalla, mutta hänen takanaan on kolme kuljettajaa vain seitsemän pisteen sisällä.

Superlisenssipisteiden lisäksi Tsunodan täytyy vielä ajaa 300 testikilometriä nykyaikaisella F1-autolla. Tätä ehtoa ollaan täyttämässä Imolan- ja Abu Dhabin -testeillä.

F1-kuljettajaksi noustessaan Tsunodasta tulisi ykkösten ensimmäinen japanilaiskuljettaja sitten Kamui Kobayashin, joka ajoi Caterhamilla kaudella 2014.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja