Mainos

Onko tässä Suomen vanhin koira? Mikkelissä asuva Tessu, 19, on edelleen tyttöjen perään

Vastikään 19 vuotta täyttänyt Tessu on todennäköisesti yksi Suomen vanhimmista koirista. Mikkelin Otavassa Lokan perheessä asustava sekaroituinen seniori on kunnioitettavasta iästään huolimatta aktiivinen metsänkävijä. Myös tyttökoirat jaksavat sitä edelleen kiinnostaa.

Janne Lokka kertoo, että koira tuli perheeseen vuosituhannen vaihteessa. Tessun teinivuodet olivat Lokan mukaan vauhdikkaita.

– Nuorempana sillä oli enemmän vauhtia kuin älyä. Nyt homma on kääntynyt päälaelleen. Tessun päivät ovat pääasiassa nukkumista ja möllöttelyä.

Koira nauttii kuitenkin edelleen erityisesti lenkkeilystä ja metsässä peuhaamisesta. Silloin vauhtia ei hidasta edes ikä.

– Ei ole väliä, onko poutaa, sadetta, lauhaa vai paukkupakkasia. Ulos se vain haluaa. Me käymmekin sen kanssa päivittäin lenkkeilemässä. Vaikka se on jo 19-vuotias, sen täytyy käydä aina vähän haistelemassa, millaisia viestejä tyttökoirat ovat sille jättäneet, Lokka kertoo.

– Se on ollut koko ikänsä myös hirmuisen seurallinen. Se haluaa olla kaikessa mukana ja huomion keskipisteenä.

Koiranäyttelyyn vahingossa

Tessu nousi julkisuuteen Ylen kerrottua siitä artikkelissa, joka käsitteli koiran vaikutusta ihmisen onnellisuuteen. Laajasti sosiaalisessa mediassa levinnyt juttu poiki viime viikonloppuna vuosia täyttäneelle Tessulle lukemattomia onnitteluviestejä.

Lokan perheelle huomio on tullut yllätyksenä. Aiemmin Tessu ei ole juurikaan parrasvaloissa paistatellut. Koiranäyttelyssäkin se on esiintynyt vain kerran – ja silloinkin vahingossa.

– Mentiin kerran vain katsomaan kilpailua, mutta lopulta päädyimme ilmoittautumaan osallistujiksi. Se tapahtui ihan vahingossa.

– Lapsetkin ovat nyt ihmetelleet ja katselleet, että hetkinen, miten siitä niin kova julkimo pääsi tulemaan. Se on kyllä kieltämättä yllättänyt itseänikin, miten paljon on tullut sosiaalisessa mediassa tykkäyksiä ja kaikkea muuta, Lokka hämmästelee.

Miltei kahden vuosikymmenen ikäisenä Tessu tuskin elää enää kovin pitkään. Lokalle ajatus rakkaan lemmikin menettämisestä on haikea. Puolitoistavuotaana perheeseen tulleesta koirasta on tullut tärkeä ystävä myös perheen kolmelle lapselle. He kaikki ovat Tessua nuorempia.

– Aina joskus mietin, että mitä sitten. Joskus käy mielessä, että mitä Tessun kanssa olisi voinut tehdä ja harrastaa. Sellaisia asioita tulee välillä mieleen. Muuten vielä me menemme normaalia arkea yhdessä eteenpäin, Lokka summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.