Onko tässä suloisin naapurikyttääjä? Nokkelan koiran kaihdintempulle somesuosiota – "Ei aavistustakaan, miten se hoksasi..."

Taistelu sälekaihtimien herruudesta on naurattanut TikTokissa.

Vuoden ikäinen bordercollie Tater Tot on saanut monet TikTok-käyttäjät huvittuneeksi naapurikyttäyksellään. Tater Tot ei nimittiäin tyydy tuijottelemaan ikkunasta verhojen ollessa auki, vaan avaa sälekaihtimet itse saadakseen paremman käsityksen naapuruston tapahtumista.

Salt Lake Cityssa asuva koiranomistaja Tori Carriuolo kertoo Newsweekille lemmikkinsä oppineen sälekaihtimien avaamisen viime kesänä.

– Minulla ei ole aavistustakaan, miten se hoksasi, miten se tehdään. Ensin se teki sitä, kun lähdimme etuovesta, jotta se voisi katsoa meidän menevän, sitten se kehittyi jokaiseen ääneen, jonka se kuuli ulkoa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Suositulla videolla bordercollie menee ikkunalle ja suutaan käyttäen avaa kaihtimet, jotta voi tuijotella ulos. Videon saatetekstissä omistaja valittaa: "Sälekaihtimien taisto tänään. Olen sulkenut ne kolme kertaa, mutta Sir Tot ei koskaan lopeta naapurustovahtiaan." Videota on katsottu 2,5 miljoonaa kertaa. Monelle kommentoijista tapa oli tuttu omankin koiran kohdalla.

– Ainakin se avaa ne nätisti – omani vain tunkevat päänsä kaihtimien välistä ja rikkovat ne, huomautti eräs kommentoija.

– Huskyni tekee näin aamuisin, kertoi toinenkin koiranomistaja.

Somesuosion myötä omistaja on jakanut lisääkin kaihdinvideoita koirastaan. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Vihikoirani jäi kerran jumiin kaihtimiin, kun ne olivat alhaalla, paljasti kolmas.

– Samanlainen naapurivahti täällä, kommentoi yksi. 

– Se ottaa työnsä vakavasti, arveli eräs.

Moni kommentoija kehuu bordercollieiden älykkyyttä. Psykologi Stanley Coren on nostanut bordercollien jopa kaikista älykkäimmäksi koiraroduksi. Olemme aiemmin kertoneet esimerkiksi bordercolliesta, joka eksyttyään omistajistaan ilmoittautui itse poliisiasemalle. Myös Amazonin virtuaaliavustaja Alexa on nimennyt bordercollien fiksuimmaksi koiraroduksi, mutta Colt-koira osoitti väitteen ja todellisuuden hulvattoman ristiriidan käytöksellään.

Esimerkiksi tämä Whisky-niminen bordercollie tunnistaa nimeltä lähes sata leluaan – katso video

Bergenissä asuva kuusivuotias bordercollie Whisky tunnistaa nimeltä kaikki lähes sata leluaan 0:48
Bergenissä asuva bordercollie Whisky tunnistaa nimeltä kaikki lähes sata leluaan.

Myös tämä koira osoitti poikkeuksellista nokkeluutta – vaikkei bordercollie olekaan – päästäessään itsensä ulos lukinneen palomiehen takaisin sisälle – katso video

Nokkela koira päästi palomiehen takaisin asemalle, kun tämä lukitsi itsensä ulos 0:15
Näin neuvokas koira nimeltä Koda auttoi ulos itsensä lukinneen palomiehen takaisin paloasemalle Texasissa.

Lue myös:

    Uusimmat