Tässä ovat 10 älykkäintä koirarotua – löytyykö oma lemmikkisi joukosta?

Jos sinusta tuntuu, että oma koirasi on muita viisaampi, saatat olla oikeassa. Psykologin mukaan toiset koirat todella ovat älykkäämpiä kuin toiset.

Koirien älykkyyden määritteleminen on haastavaa. Aivan kuten ihmistenkin, myös koirien älykkyys voidaan jakaa eri kategorioihin aina sopeutuvasta älykkyydestä vaistonvaraiseen älykkyyteen sosiaalisesta älykkyydestä puhumattakaan.

”The Intelligence of Dogs” -kirjan kirjoittanutta psykologi Stanley Corenia voidaan kuitenkin kiittää tavasta, jolla koirien älykkyyttä ollaan nyt voitu mitata useita osapuolia miellyttävällä tavalla. Kyseessä on työskentelyälykkyyttä mittaava standardoitu testi, jossa mitataan sekä koiran oppimiskykyä että tottelevaisuutta. Testissä selvitetään, kuinka kauan koiralta kestää oppia uusi käsky, ja kuinka suuren osan ajasta ne tottelevat kouluttajaansa.

Seuraavilla kymmenellä koirarodulla on taipumus oppia uusi käsky alle viidessä sekunnissa. Lisäksi ne tottelevat 95 prosenttia ajasta. Tämän testin valossa niiden voidaankin sanoa olevan lajinsa älykkäimpiä edustajia. 

10 älykkäintä koirarotua

1. Bordercollie
2. Villakoira
3. Saksanpaimenkoira
4. Kultainennoutaja
5. Shetlanninlammaskoira
6. Labradorinnoutaja
7. Papillon
8. Dobermanni
9. Rottweiler
10. Australiankarjakoira 

Video: Myös tämä koira osoittaa poikkeuksellista älykkyyttä. 


Lue myös:

    Uusimmat