Eksynyt koira ilmoittautui itse poliisiasemalle Englannissa – turvakamera tallensi tilanteen

Omistajansa kadottanut koira antoi itsensä ilmi tapsuttelemalla oma-aloitteisesti paikalliselle poliisiasemalle Isossa-Britanniassa.

Neuvokas mustavalkoinen bordercollie marssi paikallisen poliisiaseman ovista sisään kadotettuaan omistajansa kesken kävelylenkin. Koiran tapauksesta uutisoi muun muassa New York Post.

Kyseisen koiran katoaminen sattui Loughsboroughn kaupungissa noin 70 kilometriä etelään Birminghamista. Koira oli karannut kesken lenkin omistajalta 4. marraskuuta.

Leicestershiren viranomaiset julkaisivat äskettäin videon sosiaaliseen mediaan koiran ilmoittautumisesta poliisien huostaan.

– Otimme talteen turvakameran tallenteen bordercollie Rosiesta. Voitte nähdä sen lähestyvän poliisiaseman ovia ja kävelevän sisälle, missä se istuutui nurkkaan odottamaan. Hieno koira! Leicestershiren viranomaisten virallisessa Facebook-julkaisussa lukee.

Voit katsoa videon Rosien itsenäisestä ilmoittautumisesta artikkelin yllä olevalta videolta.

Kaulapannassa oli omistajan yhteystiedot

Aseman henkilökunta oli hakenut Rosielle vettä ja se oli vauhdilla saanut asemalta kasan uusia ystäviä.

– Onneksi sillä oli kaulapanta, jotta pystyimme ottamaan yhteyttä Rosien omistajaan, joka oli ilahtunut siitä, että se oli löytynyt turvassa ja hyvinvoivana, virallinen tiedote kertoo.

Rosien omistaja Julie Harper, 61, kertoo, että hänen miehensä oli vienyt Rosien ja perheen toisen koiran kävelylle puistoon. Kesken lenkin ilotulite oli räjähtänyt lähistöllä. Ääni oli säikäyttänyt 10-vuotiaan rescue-koiran Rosien. Julie kertoo, että Rosie rakastaa jahdata oravia, mutta pelkää kuollakseen ilotulitteita.

Rosie oli aluksi juossut Julien miehen luokse turvaan, mutta oli lähtenyt kuin tykinsuusta juoksemaan karkuun, kun toinenkin ilotulite oli räjähtänyt lähistöllä.

Julien pelästynyt mies oli vasta ollut kävelyttämässä toista koiraa takaisin kotiin, kun poliisit olivat jo soittaneet Julielle poliisiasemalle ilmoittautuneesta Rosiesta.

– He soittivat ja kysyivät, onko minulla mustavalkoista collieta? Vastasin, että kyllä, ja he kertoivat, että se käveli ja ilmoittautui itse juuri poliisiasemalle, Julie muistelee paikalliselle Nottingham Postille.

Älykkyyttä kehutaan

Leicestershiren viranomaisten Facebook-päivitys on kerännyt runsaasti Rosien käytöstä kehuvia kommentteja. Moni toivoo, että useammat koirat osaisivat etsiytyä viranomaisten huomaan kadotettuaan omistajansa.

– Se selkeästi tajusi vierasvaaran uhat ja tajusi hakeutua poliisilta hakemaan apua. Hienosti tehty, Rosie, kirjoitti eräs.

– Ehkäpä se haluaa ryhtyä viralliseksi poliisikoiraksi, Vitsaili toinen.

Myös Rosien älykkyyttä kehuttiin. Bordercollie on tyypillisesti erittäin älykkäänä pidetty koirarotu.

– Kuinka fiksu tyttö, hienosti tehty Rosie! Kehui eräs kommentoija.

– Eksyessään vain bordercollie osaisi etsiytyä poliisiasemalle turvaan, huomautti toinen.

Lue myös:

    Uusimmat