Mainos

Onko tässä röyhkeyden huippu? Varas vei laitteet – lasten kesätoiminta loppui

Vantaan Lumon kirjastossa koettiin suuri pettymys, kun varkauden myötä lasten kesätoiminta jouduttiin keskeyttämään.

– Tuntuu tosi ikävältä. Ei olisi ikinä kuviteltu, että tällaista pääsisi tapahtumaan, kirjaston ts. palveluesimies Eija Kylänpää sanoo.

Röyhkeän pitkäkyntisen matkaan olivat lähteneet videotykin kaukosäädin, Nintendo Wii -pelikonsoli, peliohjaimet sekä kymmenen peliä. Ensihavainnot varkaudesta olivat lauantaina, jolloin oli tarkoitus esittää lasten kesäleffa. Videotykin kaukosäädintä ei vaan näkynyt missään.

– Kaukosäätimen etsintää jatkettiin maanantaina ja silloin huomasin, että myös peliohjaimet puuttuivat. Myöhemmin havaitsimme, että myös konsoli ja peliohjaimet olivat kadonneet, Kylänpää kertoo.

Pelivälineitä säilytetään kirjastossa lukitun oven takana. Mitään murtautumisen merkkejä ei havaittu.

– Ilmeisesti ovi on jäänyt epähuomiossa auki ja joku on sopivasti epärehellisin aikein huomannut tämän, Kylänpää arvelee.

Varkauden vuoksi lasten Pelipakki-toiminta ja elokuvien näyttäminen on jouduttu toistaiseksi keskeyttämään. Lasten kesätoiminta yritetään kuitenkin saada pian käyntiin.

Asiakkaat ymmärtäväisiä

Kirjaston asiakkaat ovat Kylänpään mukaan olleet ymmärtäväisiä toiminnan keskeytymisestä.

– Olemme saaneet paljon sympatiaa. Videotykkiin on nyt tilattu uusi kaukosäädin ja toimenpiteet pelitoiminnan jatkumiseksi ovat parhaillaan mietinnässä.

Varkaudesta on tehty eilen rikosilmoitus poliisille.

– Olemme olleet ehkä liian sinisilmäisiä. Täytyy jatkossa katsoa tarkemmin ympärille, että ketä täällä liikkuu, Kylänpää pohtii.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Vantaan Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.