Onko tässä maailman huonokuntoisin tie? Fordilla pirullinen testirata Belgiassa

Suomen tietkö huonossa kunnossa? Kokeilepa ajaa Fordin suunnittelemalla tiellä, joka on täynnä kuoppia, mukulakivia ja hidasteita.

Kuopat tiessä ovat merkittävä ongelma autoilijoille, koska korjaukset ovat kalliita. Vauriot ovat niin pahoja, että hinauspalvelut raportoivat kuoppiin liittyvien avunpyyntöjen huimasta kasvusta, Fordin tiedotteesta käy ilmi.

Ford kiinnitti huomiota ongelmaan ja rakensi Belgian Lommelissa sijaitsevalle testialueelle pirullisen 1,9 kilometrin mittaisen tien, jonka pintaan on kopioitu pahimpia haasteita eri puolilta maailmaa.

Tämän jousitusta rääkkäävän radan tarkoitus on auttaa insinöörejä suunnittelemaan järeämpiä alustarakenteita ja rakentamaan autoista kestävämpiä.

Insinöörit etsivät järkyttäviä tieolosuhteita Itävallasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Venäjältä, Espanjasta, Sveitsistä ja Isosta-Britanniasta sekä Aasiasta, Australiasta, ja Pohjois- ja Etelä-Amerikasta.

– Uraisesta kiinalaisesta risteyksestä muhkuraiseen sivukatuun Saksassa, tämä tie yhdistää kurjimmat pinnat, joilla asiakkaamme voivat joutua ajamaan, Fordin Eric-Jan Scharlee kertoo.

Kaikki Fordin Euroopassa myytävät autot testataan Lommelissa, jossa insinöörit ja koeajajat ajavat yli 6 miljoonaa kilometriä vuodessa. Alueen koeajajat ajoivat esimerkiksi uuden Transitin yli 5 000 kertaa radan läpi simuloidakseen kymmenen vuoden rasitusta vain kuudessa kuukaudessa. 

Lähde: Ford

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja