Kotitekoinen jäätelö valmistuu kädenkäänteessä muutamasta raaka-aineesta – ilman jäätelökonetta.
Jäätelön valmistamisen voisi kuvitella olevan työlästä ja aikaa vievää puuhaa kotioloissa. Kesän ykkösherkku valmistuu kuitenkin näppärästi ilman jäätelökonetta tai lukuisia raaka-aineita. Yksinkertaisimmillaan jäätelö syntyy jo kahdesta aineksesta, kuohukermasta ja kondensoidusta maidosta. Omatekoinen jäätelö on suussa sulavan pehmeää ja sopivan makeaa, eikä koostumuksessakaan ole valittamista.
Kahden aineen reseptiä voi muunnella oman mielen mukaan maustamalla jäätelönsä esimerkiksi marjoilla, erilaisilla keksinmurusilla, makeisilla tai vaikkapa hedelmillä. Lisää makeutta saa esimerkiksi makusiirapeilla tai vaniljasokerilla.
Jäätelöannoksen kruunaa omatekoinen kinuskikastike, joka sekin syntyy vaivatta kahdesta aineksesta.
Helppo jäätelö
(n. 1,5 litraa)
4 3/4 dl kuohukermaa
1 prk (379g) makeutettua kondensoitua maitoa
Lisäksi esimerkiksi
100g rouhittua suklaata
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma melko kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito suoraan purkista keittämättä ja kääntele varovasti sekaan. Jos haluat maustaa jäätelön, lisää haluamasi lisukkeet.
