Onko tässä maailman helpoin jäätelöresepti? Vain kaksi raaka-ainetta riittää!

Kotitekoinen jäätelö valmistuu kädenkäänteessä muutamasta raaka-aineesta – ilman jäätelökonetta.

Jäätelön valmistamisen voisi kuvitella olevan työlästä ja aikaa vievää puuhaa kotioloissa. Kesän ykkösherkku valmistuu kuitenkin näppärästi ilman jäätelökonetta tai lukuisia raaka-aineita. Yksinkertaisimmillaan jäätelö syntyy jo kahdesta aineksesta, kuohukermasta ja kondensoidusta maidosta. Omatekoinen jäätelö on suussa sulavan pehmeää ja sopivan makeaa, eikä koostumuksessakaan ole valittamista.

Kahden aineen reseptiä voi muunnella oman mielen mukaan maustamalla jäätelönsä esimerkiksi marjoilla, erilaisilla keksinmurusilla, makeisilla tai vaikkapa hedelmillä. Lisää makeutta saa esimerkiksi makusiirapeilla tai vaniljasokerilla.

Jäätelöannoksen kruunaa omatekoinen kinuskikastike, joka sekin syntyy vaivatta kahdesta aineksesta.

Helppo jäätelö

(n. 1,5 litraa)

4 3/4 dl kuohukermaa

1 prk (379g) makeutettua kondensoitua maitoa

Lisäksi esimerkiksi

100g rouhittua suklaata

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma melko kovaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito suoraan purkista keittämättä ja kääntele varovasti sekaan. Jos haluat maustaa jäätelön, lisää haluamasi lisukkeet.

Kaada seos pakastuksen kestävään vuokaan ja tasoita pinta. Laita kansi päälle tai peitä kelmulla. Laita pakastimeen yön yli. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua. Tarjoa kinuskikastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.

Kinuskikastike

3 1/3 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia. Sekoita välillä. Anna jäähtyä. Tarjoile heti tai laita jääkaappiin. Kastike paksuuntuu kylmässä.

Kotitekoinen jäätelö valmistuu näppärästi myös pakastepussissa. Tarvitset kolme suurehkoa pakastepussia. Laita kahteen vettä ja suolaa ja kolmanteen jäätelöseos. Laita jäätelöpussi suolavesipussien väliin pakkaseen. Suolavesi jäädyttää jäätelöseoksen nopeasti. Katso videolta, kuinka temppu toimii:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat