Onko tämä kärsivällisyyden huippu? Kalastaja odotti vuosikymmenen moottoria veneeseensä Israelin takia

Onko tämä kärsivällisyyden huippu? Kalastaja joutui odottamaan vuosikymmenen uutta moottoria veneeseensä Israelin politiikan takia 0:59
Katso, miltä näyttää Gazan veneiden hautausmaa.

Osaa veneissä käytettävistä materiaaleista ei ole voitu tuoda palestiinalaisalueille 15 vuoteen. Israel kertoo päätöksen taustalla olevan pelko aseiden valmistuksen mahdollisuudesta.

Palestiinalaisen Falah Abu Reyalan vene on odottanut toimettomana Gazan rannalla vuosikymmenen ajan. Veneen moottori hajosi tuolloin, mutta uutta moottoria ei saanut tuoda alueelle.

Nyt Israel on keventänyt materiaalien tuontia koskevia rajoituksia yli puolen miljoonan ihmisen kaupunkiin.

– Sain tänään moottorin, jota olen odottanut kymmenen vuotta, Reyalan kertoo rannalta tyytyväisenä.

Materiaalin tuontia koskevat rajoitukset ovat koskeneet myös muun muassa lasikuitua, jota käytetään veneiden rakennukseen ja korjaukseen. Gazan ranta onkin täynnä veneiden hylkyjä.

YK:n mukaan Israel salli marraskuussa viedä alueelle kymmenen veneen korjaukseen tarvittavan määrän lasikuitua. Viime viikolla taas 12 moottoria päästettiin syynin läpi.

YK on auttanut kalastajia korjaamaan veneitään alueella. 

– Toivomme, että kuljetukset jatkuvat, jotta veneet saadaan korjattua, koska se auttaa kalastajia työskentelemään, ja siten se auttaa satoja perheitä ansaitsemaan elantonsa kalataloudessa, sanoo YK:n projektikoordinaattori Manal Al-Najar.

Projektikoordinaattorin mukaan noin 700 venettä kaipaa korjausta.

Katso artikkelin alusta olevalta videolta, miltä näyttää veneiden hautausmaa Gazassa.

Lue myös:

    Uusimmat