Onko sydänkohtauksen saaneen jalkapallolegenda Iker Casillaksen ura ohi? Agentilta hyytävä lausunto: "Hän ei tule enää koskaan pelaamaan"

FC Portoa tätä nykyä edustava maalivahtilegenda Iker Casillas sai keskiviikkona sydänkohtauksen kesken joukkueen harjoituksien. Hänen agenttinsa Carlo Cutropia antoi Marcalle järkyttävän kommentin siitä, että miehen ura olisi ohi.

Casillas julkaisi sairaalavuoteeltaan kuvan, jossa näyttää peukkua ja kertoo kaiken olevan kunnossa. Lääkärit konsultoivat toisiaan ja tällä hetkellä on epävarmaa, että pystyykö Casillas jatkamaan ammattilaisuraansa. 

– Meidän täytyy vain odottaa ja seurata, kuinka hänen kehonsa palautuu. Sen jälkeen tutkimme testituloksia. Hänen sydämensä voi palautua normaaliksi ja hänellä voi olla mahdollisuus palata ammattinsa pariin, tohtori Jose Gonzalez sanoi AS:lle.

Kardiologi Jose Calabuig kertoi, että Casillakselle asennetaan metallinen tukiverkko eli stentti, joka pitää verisuonen paremmin auki. Calabuigin kollega Juan Antonia Corbalan antoi tiukan lausunnon uran mahdollisesta jatkosta.

– Sinä et voi pelata jalkapalloa stentin kanssa. Se pätee erityisesti maalivahteihin. Iker pääsee palaamaan normaalin elämän pariin, mutta epäilen vahvasti sitä, että hän pelaisi jalkapalloa ammattilaisena enää koskaan, Corbalan sanoi.

Casillaksen agentti Carlo Cutropia kertoi tarkemmin tapahtumien kulusta. 

– Se iski Ikeriin harjoitusten puolivälissä. Hänen rintaan, suuhun ja käsivarsiin sattui todella. Hän ei ollut tajuissaan, kun sydänkohtaus iski. Hänelle kerrottiin siitä jälkikäteen. Hänellä ei ollut koskaan minkäänlaisia oireita. Ikerillä oli kaiken maailman onni, että se tapahtui Porton lääkintähenkilökunnan edessä. Jos sama olisi tapahtunut kotona, seurauksia olisi mahdoton ennustaa, Cutropia sanoo.

Real Madridin legenda Casillaksen tila on tällä hetkellä vakaa ja hän vietti keskiviikkoyön sairaalassa.

– Iltapäivään mennessä hän oli sama kuten aina ennenkin. Hän vitsaili ja oli iloinen. Hän on taistelija, sillä hän ei tule enää koskaan pelaamaan. Tämä on tärkeämpää, kuin MM-kullan voittaminen. Tämä on hänen elämänsä suurin voittonsa. Tänään Iker teki elämänsä torjunnan, Cutropia totesi.

Casillas on voittanut urallaan MM-kullan, EM-kullan kahdesti, kolme kertaa Mestarien liigan ja viisi La Ligan mestaruutta.

Lähteet: Marca, AS, Goal

Lue myös:

    Uusimmat