Onko sinulle käynyt näin? Suomalaiset ovat tyylinsä orjia

MTV Lifestylen kyselyssä selvitettiin, miten usein suomalaiset uudistavat tyylinsä.

Milloin viimeksi olet käynyt kampaajalla ja tehnyt radikaalin muutoksen hiustyyliisi? Kuinka usein päivität vaatekaappisi ja heität pois vanhat, kuluneet vaatteet? Seuraatko meikkitrendejä vai pitäydytkö tutussa ja turvallisessa ehostuksessa?

MTV Lifestylen kyselyssä selvisi, että suuri osa suomalaisista ei ole uudistanut tyyliään viimeisen viiden vuoden aikana. Kyselyyn vastasi 671 henkilöä.

Mitä olet uudistanut tyylissäsi viimeisen 5 vuoden aikana?

Hiustyyliä (39.37%)

Pukeutumistyyliä (32.47%)

Meikkaustyyliä (18.97%)

En olen muuttanut tyyliäni (9.20%)

Suomalaiset eivät seuraa trendejä

Oman tyylin löytäminen vaatii aikaa. Nuoruudessa ulkonäköön haetaan muutoksia herkemmin, mutta aikuisiässä monet naiset ja miehet saattavat jämähtää tiettyyn tyyliin – vaikka sen päivitys olisi paikallaan.

Kampaus ja vaatekaapin sisältö muuttuu vuosien saatossa useimmin. MTV Lifestylen kyselyssä paljastui kuitenkin, että yli 60 prosenttia vastaajista ei ole hakenut hiustyyliinsä muutosta viimeisen viiden vuoden aikana ja lähes 70 prosenttia ei ole päivittänyt pukeutumistyyliään.

Kyselyn tulosten mukaan kerran hyväksi havaittua ja itselleen sopivaa ehostusta ei lähdetä hevin muuttamaan. Yli 80 prosenttia kertoi pitäytyneensä tutussa ja turvallisessa meikkityylissään.

Osa vastaajista ei ole uudistamaan omaa ulkonäköään lainkaan. Noin 9 prosenttia vastanneista ei ole muuttanut mitään osa-aluetta omassa tyylissään viiden vuoden sisällä.

Myös brittinaiset pysyvät tyylissään

Daily Mailin julkaiseman kyselyn mukaan myös brittinaiset välttelevät trendejä. Kyselyssä selvisi, että yli 56 prosenttia brittinaisista ei ole muuttanut meikkityyliään viiteen vuoteen. Yli 65 prosenttia paljasti, ettei ole uudistanut hiustyyliään. Yli kolmannes kyselyyn vastanneista on pysynyt samassa pukeutumistyylissä viimeisen kymmenen vuoden ajan.

Kyselyn mukaan nuoremmat naiset uskaltavat todennäköisemmin kokeilla rajujakin tyylinmuutoksia. Vastauksista kävi myös ilmi, että suurin osa naisista on tyytyväisiä omaan tyyliinsä vasta 42-vuotiaana.

Mistä pelko johtuu? Brittikyselyssä 60 prosenttia naisista kertoi leikanneensa pitkät hiuksensa lyhyiksi ja katuneensa sitä. 40 prosenttia katui hiusten värjäystä.

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat