Onko sinulla kaapit täynnä kosmetiikkaa – näillä tuotteilla pärjäät

Kauneudenhoidossa määrä ei korvaa laatua. Tarvitset vain hyvät puhdistusaineet, voiteet ja kuorinnat ja iho kiittää. Opettele käyttämään myös rintavoidetta.

Monilla kylpyhuoneen peilikaappi pursuaa kaikenlaista purkkia ja tuubia. Parilla tuotteella kuitenkin selviää. Kosmetologi ja ihoterapeutti Minna Dahla listasi välttämättömät tuotteet.

Puhdistusaineet ja kasvovoiteet

– Kaikki lähtee puhdistusaineista. Jokaisella tulisi olla hyvät puhdistusaineet, ihotyypin mukaan. Puhdistusaine ja kasvovesi riittävät.

Puhdistuksen jälkeen levitetään hyvä päivävoide suojakertoimella.

– Talvella tulee ottaa huomioon tuuli ja pakkanen, eli voide saa olla täyteläinen. Kesällä taas suojakertoimia saa olla enemmän. Silloin voiteen ei myöskään tarvitse olla paksu.

Aineet vaihdetaan muutenkin kesällä kevyempiin, erityisesti jos iho menee helposti tukkoon, puhdistusaineiden kannattaa olla kesällä tehokkaampia. Kuivaihoiset voivat yleensä käyttää samoja puhdistusaineita ympäri vuoden.

Yövoide on hyvä löytyä kaapista. Sen tulee myös olla ravitseva, sillä iho ottaa yöllä paremmin vastaan hoitavia aineita.

Silmänympärysvoidetta ei pidä unohtaa. Sen käyttö kannattaa aloittaa silloin kun aloittaa meikkaamisen. Silmänympärysvoide on erityisen tärkeä talvella.

Huulirasva löytyy lähes jokaiselta, hyvä niin. Huulet kannattaa kuitenkin myös välillä kuoria. Dahla suosittelee tähän hunajaa joka pehmittää. Kuorinnan jälkeen huulille voi levittää myös kasvojen yövoidetta.

Kasvokuorinta ja naamio

Kuorinta-ainetta ja naamiota tarvitaan myös.

– Iho tulisi kuoria kerran viikossa. Kuiva korppupinta pitää saada pois, että iho vastaanottaa paremmin kosteusvoiteen.

Talvella ei kannatta käyttää rakeista ihokuorintaa vaan entsyymipohjaista. Se on hellävaraisempi.

– Naamiota tulisi käyttää kaksi kertaa viikossa. Se on monen ihon pelastus varsinkin talvella. Lisäksi erityisesti talvella, peilikaapista pitäisi löytyä tehotipat ja seerumi.

Rintavoide

Rintavoide ei ole vielä kunnolla löytänyt suomalaisnaisten peilikaappeihin. Siinä olisi Dahlan mukaan oppimista.

– Suomalaiset tulevat tässä jälkijunassa. Jos meidän ilmasto olisi sellainen, että kaula ja decoltee näkyisivät enemmän, niiden huoltamiseen varmasti kiinnitettäisiin enemmän huomiota.

Rintavoide levitetään kaulalle ja decolteelle. Se napakoittaa ja kosteuttaa.

Vartalokuorinta ja -voide

Vartalon huoltoon tarvitaan kuorinta-aine ja vartalovoide.

– Älä vaan kosteuta vaan kuori myös koko keho kerran viikossa. Lisäksi kuivaharja olisi hyvä löytyä ja vartaloöljyjä jotka kosteuttavat hyvin.

Dahla suosittelee myös käsi- ja jalkavoidetta. Ne kannattaa sijoittaa yöpöydälle ja levittää joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Purkkien lisäksi Dahla muistuttaa veden juonnista. Se tulisi muistaa talvellakin koska kuiva huoneilma vaikuttaa myös ihoon.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat