Onko seksitön suhde tuhoon tuomittu? Suomalaiset vastaavat

Onnistuisiko elämäsi ilman seksiä? AVA kysyi asiaa lukijoiltaan – ja sai 2600 vastausta!

AVA kysyi, miten elämä onnistuisi ilman seksiä. Vastanneista 45 prosenttia voisi elää ilman seksiä, jos kyse olisi vain lyhyestä ajasta. 29 prosenttia ei luopuisi seksistä mistään hinnasta. Ainoastaan 24 prosenttia vastanneista koki, että voisi helposti elää ilmankin.

Miten lukijat perustelivat vastauksiaan? Lue tarinat alta!

Jos parisuhde on kunnossa, seksikin on hyvää!

– Varmin tapa tuhota seksielämä parisuhteessa on mennä kihloihin. Näin kävi minulle. Heti kun sormukset lyötiin sormeen, seksi vähentyi huomattavasti. Ei auttanut vaikka mitä yritti. Tähän se homma sitten kaatui.

– Toimiva parisuhde ja hyvä seksi käyvät käsi kädessä. Jos parisuhde on kunnossa, silloin seksikin on hyvää!

– Olen niin seksuaalinen ihminen, että muutama viikkokin ilman seksiä alkaa vaikuttaa minuun negatiivisella tavalla. Yhden illan jutut eivät kuitenkaan anna samanlaista tyydytystä kuin vakituinen kaveri.

– Seksi on parisuhteen liima ja ihmisen perustarve. Seksitön elämä tekee ihmisen elämästä ankeaa.

– 34 vuotta avioliitossa olin useimmiten aloitteen tekijänä, usein torjuttiin milloin mistäkin syystä, joten päätin lopulta lähteä, nyt on paremmin!

– Sinkkuudestani johtuen joudunkin elämään ilman seksiä ajoittain, mutta sen parempaa rentouttajaa ei olekaan kuin hyvä seksi. Minulle päänsärky tarkoittaa tarvetta pitkälle kiireettömälle rakastelulle...

– Jos mieheni ei ole antanut yli viikkoon, tunnen jo kadulla jonkun miehen ohi kävellessä himon hulmahduksen sisuksissani. Tarvitsen seksiä säännöllisesti, ehdottomasti.

– Seksi vain on niin tärkeä osa parisuhdetta näin yli nelikymppisellekin naiselle. Olen lopettanut muuten hyvän suhteen puuttumattoman seksin takia vuosi sitten.

Joskus on jopa hyvä olla ilman seksiä

– Meillä miehellä on sellainen lääkitys, joka vie seksihalut aika totaalisesti. Silloinkin kun tositoimiin päästään, niin mies ei pysty tulemaan kuin todella harvoin. Ei se kauheasti motivoi seksiä harrastamaan. Läheisyyttä saa noin muutenkin, ja jos nyt sattuu haluttamaan ihan kauheasti, niin onhan minulla omat käteni. En minä miestä seksin puuttumisen takia aio jättää, rakastan häntä aivan mielettömästi.

– Joskus on jopa hyvä olla ilman seksiä jonkin aikaa. Jos seksiä harrastaa todella useasti, saattaa siitä tulla vain tapa, jolloin siitä ei osaa nauttia samalla tavoin kuin silloin, jos sitä harrastaisi harvemmin. Seksi on kuitenkin parisuhteen olennainen osa hyvinvoinnin ja läheisyyden kannalta.

– No voi taivaan talikynttilät! Ei maailma seksin ympärillä pyöri. Lapset on jo tehty... Enemmän mielihyvää saa pumpulipuikosta, kun kaivaa korvaa tai siitä, kun kylmä kupliva Cokis valuu nielusta alas. Ilman ruokaa, vettä ja ilmaa voisi tehdä tiukkaa...

– Voisin olla pidempäänkin jos jokin todellinen syy sen estäisi rakastamani miehen kanssa. Jos on rakkautta, se on tärkeintä. Mikään riita, pitkään olleet huonot välit tai muu suhteen henkistä laatua huonontava syy ei riitä syyksi olla ilman seksiä. Mykkäkoulua en muutenkaan hyväksy suhteessa. Jos huolehtii suhteesta, kaikki sujuu. Myös tauot seksissä kestetään silloin.

– Olen hellyydenkipeä ihminen, mutta seksi ei huvita. Kiihotun vain suhteen ensimmäiset pari kuukautta, sen jälkeen se lopahtaa ihan täysin. Elän parisuhteessa ja harrastamme seksiä kyllä kerran pari viikossa, mutta voisin ihan hyvin olla ilman. Lieneekö ex-mies tehnyt seksistä jonkun peikon, sillä hän oli sängyssä aivan kamala, alistava ja pakottava. Toivon todella, että voisin elää kokonaan ilman.

– Mitä vähemmäksi käy, sen vaikeampi sitä on alkaa enää harrastaa. Kun ei käy baareissa eikä illanistujaisissa, ei tiedä kenelle sitä ehdottaisi eikä osaa mistään seksikumppania edes hakea. Asiasta tulee ylitsepääsemättömän vaikea ja helpompi on vain unohtaa koko juttu. Puolison kanssa asia ei tule nykyisin edes puheeksi, ja suhteesta tullut täysin seksitön eikä kumpikaan asiaa koskaan ota esiin, vaikka muuten olemme asuneet saman katon alla eläen jo 20 vuotta. Jollain tasolla sitä on jo hyväksynyt seksittömän loppuelämän, vaikka vehkeet kai vielä toimisi, seksi oli ja meni. Jotenkin koko asia jo "ujostuttaakin" liian paljon ja kun ei kumpikaan alkoholia käytä, niin ei vapaudu tuosta tuntemuksesta laisinkaan. Että sellaista on seksitön elämä, vastaus on: voi ja pystyy.

– Olen tässä ollut ilman kumppania yli neljä vuotta eikä ole ollut mitään ongelmia olla ilman seksiä. On muitakin tapoja saada nautintoa henkisesti ja fyysisesti ilman minkäänlaista seksiä tai muuta yhdyntää. Se, kun nauttii itse elämästä, kokemuksista, läheisistä ja ystävistään riittää. Minä saan henkisen tyydytyksen tekemällä niitä asioita, joista nautin.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja