Kun kumppani pihtaa – näin seksittömyys vaikuttaa suomalaiseen parisuhteeseen

AVA kysyi suomalaisilta, miten seksittömyys parisuhteessa vaikuttaa heidän käytökseensä. Moni mökötti hiljaa tai itkeskeli turhautuneena, vaikka osalle seksittömyys olikin suuri helpotus.

Seksittömyys turhauttaa, loukkaa ja ahdistaa. AVA halusi tietää, miten suomalaiset suhtautuvat seksittömyyteen parisuhteessa: alkaako pihtaamisesta riita vai mykkäkoulu?

Yli 1200 henkilöä kävi vastaamassa kyselyyn, jossa selvisi, että seksittömyyteen vastataan mökötyksellä tai välinpitämättömyydellä.

"En halua siitä suurta riitaa"

Vastanneista 39 prosenttia olisi mököttänyt, jos seksiä ei kuulu. Vastanneet halusivat vältellä riitoja kumppaninsa kanssa. Moni ei myöskään halunnut kumppanin tekevän mitään vain pakon vuoksi.

"Mökötän hiljaa, koska en halua, että mieheni rakastelee kanssani vain siksi, että minä haluan. Se loukkaa todella paljon jos toinen ei ole täysillä hommassa mukana. Seksuaalinen itsetuntoni on myös huono, joten mieleeni nousee väkisin ajatus, etten ole tarpeeksi viehättävä tai haluttava."

"Mökötän hiljaa, koska en halua siitä suurta riitaa. Yritän houkutella hänet yleensä seksin pariin, mutta hän kieltäytyy toistuvasti."

"Jos silloin tällöin en saa seksiä, niin en siitä sen isompaa meteliä nosta, mutta jos ilman seksiä joutuu olemaan pitkiä aikoja, niin sitten asia erikseen. Silloin kyllä puhun suoraan naiselle asiasta."

"Mies hermostuu, huutaa ja painuu pihalle"

23 prosenttia vastanneista ei välittänyt, vaikkei saanut seksiä. Syitä oli monia: osa vastanneista oli tottunut olemaan ilman seksiä eikä pitänyt sitä tärkeänä. Osa vastanneista kertoi seksielämän kuivien kausien olevan niin lyhyitä, etteivät ne haitanneet. Jotkut taas eivät yksinkertaisesti jatkaneet suhdetta, josta erotiikka puuttui.

"En jaksa välittää, koska meillä tämä seksitön kausi on jatkunut yli puoli vuotta. Alussa hermostutti, mutta nykyään en edes ehdottele seksiä avopuolisolle."

"En jaksa enää välittää, koska olen ollut liian kauan kokonaan ilman. En halua harrastaa yhden yön juttuja vaan haluaisin parisuhteen, mutta kun sopivaa miestä ei löydy."

"Asian on annettava vain olla. Pakko! Jos kysyy syytä tai muuta vastaavaa, mies hermostuu, huutaa ja painuu pihalle ovet paukkuen. Eli sopu säilyy, kun asiaa ei ota puheeksi. Tätä takana jo kuusi vuotta! Mutta minkäs teet, raskasta."

"Riittävän pitkän seksittömän tauon jälkeen pakkaan tavarani ja muutan asumaan eri osoitteeseen. Tällä hetkellä yhdessä vain lasten vuoksi. Tätä taukoa kestänyt jo ihan tarpeeksi."

"En välitä, koska netistä saa helposti silmäruokaa, jonka avulla masturboin."

"Seksuaaliset haltuumme kohtaavat partnerini kanssa yleensä aina. Saan siis viimeistään seuraavana päivänä tai voin harrastaa sooloseksiä. Partnerini ei ole vastuussa minun saamisestani."

"Ei se aina haittaa. Meillä on mahtava seksielämä aviomieheni kanssa. Seksi on täydellistä lähestulkoon joka ikinen kerta, ja sitä kumminkin on kolmesti tai viidesti viikossa. Haluan hieman useammin kuin mieheni, mutta en minäkään aina halua. Jos mieheni ei innostu, ei se maailmanloppu ole, ei miehenikään loukkaannu jos en joskus halua."

"Kyllä sitä elämässä selviää ilman seksiäkin aivan hyvin. Ei meidän tarvitse koko ajan paritella kuin tyhmät eläimet. Jos on epätoivoisen suuret tarpeet, niin omin käsin pääsee onneen vähintään yhtä hyvin kuin partnerin kanssa. Pienen lapsen vanhempina olemme usein niin väsyneitä, että olemme vain kiitollisia, kun ei tarvitse ruveta hommailemaan mitään."

"Tunnen itseni rumaksi ja ällöttäväksi"

Vastaajista kymmenen prosenttia ilmaisi turhautumisensa itkemällä, jos kumppani antoi pakit kerta toisensa jälkeen. Seksittömyys koettiin kolaukseksi itsetunnolle.

"Minulla on erittäin huono itsetunto. Sen takia ajattelen torjunnan johtuvan vain minusta itsestäni, vaikka syy olisi jokin, muu kuten mieheni on sanonut."

"Tunnen itseni rumaksi, ällöttäväksi ja epämiellyttäväksi. Tämä siis siinä vaiheessa, kun pihtausta jatkuu jo toista kuukautta. Parit ensimmäiset torjunnat eivät paljon hetkauta."

"Tuntuu, etten kelpaa enää miehelleni, vaikka olisin rasvannut ja ajellut ihokarvat pois ja laittanut itseni sen näköiseksi, mitä mies pitää minussa seksikkäänä. Mutta kun torjutaan, silloin alkaa turhauttaa ja ehkä riitaakin haastan."

"Se nyt vaan tuntuu pahalta, ettei toinen halua sinua niin paljoa, että se ylittäisi stressit, työhuolet ja muut. Itse en voi vastustaa kumppaniani lainkaan, joten torjunta tuntuu samalta kuin saisi puukosta."

"Itken turhautuneena, koska työ on meidän elämässämme läsnä, kun olemme yrittäjiä. Haluan lapsia ja mieheni pihtaa... Kolme vuotta jo ilman."

"Aloitan aiheesta ilmiriidan"

Ilmiriidan seksittömyydestä ja sen syistä olisi aloittanut seitsemän prosenttia vastanneista. Seksittömyys turhautti vastaajia, eivätkä he jaksaneet pidätellä tuntemuksiaan. Moni myös tiesi, mistä kumppanin haluttomuus johtuu, mutta tilanteeseen ei tullut helpotusta.

"Aloitan aiheesta ilmiriidan, koska mieheni katsoo nettip**noa silloin, kun en ole paikalla. Hänen energiansa menevät kaikki siihen, eikä ole energiaa harrastaa minun kanssani seksiä."

"Pihataaminen pilaa suhteen totaalisesti!"

"Aloitan aiheesta ilmiriidan, koska olen turhautunut!"

"Olen jo kyllä saanut tarpeeksi."

Muilla tavoilla tilanteen olisi ratkaissut 19 prosenttia vastanneista. Vastanneet käyttivät muun muassa väsytystaktiikkaa, vaativat vastauksia kumppaniltaan tai yksinkertaisesti masturboivat. Osa myös vietteli kumppaninsa aina uudelleen ja yritti saada tämän innostumaan seksistä. Vastanneet myös muistuttivat, ettei seksi ole aina niin tärkeää.

"Jos en saa seksiä, turhaudun ja olen hämmentynyt. Kauaa en seksitöntä suhdetta alkaisi katsomaan, sillä kaipaan seksiä mieluiten päivittäin. Yleensä en ole alkanutkaan suhteeseen, jossa kemiat sillä saralla eivät tunnu kohtaavan, mutta joskus näinkin on paljastunut alkuinnostuksen jälkeen, jolloin kumppani on lähtenyt vaihtoon. Yksi seurustelun parhaita puolia juuri on hyvä seksi rakkaan ihmisen kanssa!"

"Ihmettelen tietenkin, miksi en saa seksiä. Ehkä olen vähän epäluuloinen onko suhde kunnossa, onko mies enää kiinnostunut tai onko miehellä joku muu. Jonkin ajan päästä varmasti kysyn, jos asia ei muuten selviä. En ole kylläkään koskaan ollut suhteessa kauaa ilman seksiä."

"En ole kovin kiinnostunut seksistä, etenkään, kun se on yleensä ollut pelkkää suoritusta miehen puolelta. Omin käsin onneen aina kun siltä tuntuu. Ei ongelmia."

"Jos en saa seksiä, turhaudun, totta kai, muttei se maailmaani kaada. Voinhan aina masturboida, ja hyvästä mielikuvituksesta nauttii koko ruumis."

"Olen jo kyllä saanut tarpeeksi. En kai kaipaa sitä. Elämässä on niin paljon muutakin."

"Nuo mököttäjät ovat muuten sitten miehiä. Eivät uskalla alkaa purnuttamaan jos eivät saa, koska siitä syntyisi sota. Ja nuo, jotka eivät välitä, ovat naisia. Minä itse käyn tyytyväisenä nukkumaan, jos onnistun välttämään sen ällön perisuomalaisen kolmen minuutin pikap**on. Lapset on jo tehty, joten nyt on tultu siihen ikään, että voisi vaikka nukkua eri huoneissa. Ei tarvitsisi kuunnella sitä röhinää ja piereskelyä yöllä."

"Ensin mökötän monta päivää, sitten aloitan ilmiriidan, yksin jäätyäni itken turhautuneisuuttani. Jatkuvat pakit parisuhteessa, nuoren naisen elämässä ottavat koville. Se saa olon ei-halutuksi, ja pilaa itseltäänkin halut. Ja auta armias, kun törmää sellaiseen mieheen, joka ihailee, joka haluaa, joka tahtoo antaa... Se on menoa sitten, vaikka kuinka olisi parisuhteessa"

"Saisikin olla rauhassa eikä aina tarvitsisi… Olen naimisissa ja tuntuu, että aina pitää olla valmis siihen. Eikö miehillä ole mitään muuta mielessä, ja eivätkö he ole koskaan väsyneitä? Minun mies ei ainakaan ole koskaan väsynyt, ainakaan niin, ettei jaksaisi kinuta sitä."

"Vonkaan lisää niin kauan että saan – koskaan en ole jäänyt ilman."

"Yritän saada mieheni innostumaan pukeutumalla rohkeasti tai muuten vain kiehnäämällä."

"Ei tarvitse suuttua tai vetää kamalia raivareita, koska pitää vain osaa vietellä mies oikein – tulee varmasti. Toimii joka kerta, varma saanti. Jos ei seksi kelpaa , niin sitten turvaudun suklaaseen."

"Parempi itsetyydytys, kuin huono seksi. Vieraissa käynnistä tulee morkkis tai pahimmassa tapauksessa jokin sukupuolitauti, ja sitä ei sitten korjata enää millään selittelyillä "


AVA

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja