Mainos

Onko Putinin menestyksen salaisuus ikääntymistä hidastava verikylpy? Video farmilta, jossa pyörii kasvava bisnes

1:56

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnettu karskista ja maskuliinisesta imagostaan – myös miehen menestys maan johdossa on ollut melko ylivoimaista. Nyt hän on suuntaamassa jälleen kohti uutta voittoa ensi viikonlopun presidentinvaaleissa. Mikä on tämän 65-vuotiaan miehen salaisuus?

Viitteitä tästä on luettavissa paikallismedian tekemistä paljastuksista, joiden mukaan Putin luottaa monen muun venäläisen tavoin veren voimaa antavaan vaikutukseen. 

Asiasta kertoo myös muun muassa uutiskanava CNN. 

Venäläisen uskomuksen mukaan siperialaisen isopeuran sarvesta valutetussa veressä kylpeminen tuo voimaa sekä hidastaa – ellei jopa pysäytä – ikääntymisen aiheuttamat muutokset kehossa. 

Putinin lisäksi tuotteiden käyttäjissä kerrotaan olevan useita venäläisiä huippu-urheilijoita sekä maan pääministeri Dmitri Medvedev

Barbaarista toimintaa vai kasvava elinkeino?

Uskomusten ympärille on kasvanut kokonainen verta sisältävien tuotteiden markkina, joka suututtaa eläinten oikeuksia ajavia järjestöjä. Ne kuvailevat tapaa barbaariseksi toiminnaksi, jolla ei ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa. 

Tutkimuksia sarvien tai veren vaikutuksista ei olekaan, mutta silti muutamat venäläiset tutkimuslaitokset ovat halunneet tutkia asiaa tarkemmin.

Sarviin ja vereen pohjautuvien tuotteiden valmistaminen ei ole herkkien ihmisten puuhaa. CNN vieraili Altai-vuoristossa sijaitsevalla farmilla katsomassa, miten uskomusten taustalla olevat tuotteet valmistuvat. 

– Tämä ei tietenkään ole lääke, mutta se on valmiste, joka parantaa vastustuskykyämme, parantaa kehoa sekä antaa mahtavia voimia, varsinkin miehisiä sellaisia, kertoo farmin johtaja Ludmila Korotih CNN:lle.

Hänen mielestään toimenpide ei ole merkittävä peuralle, sillä se kasvattaa joka vuosi uuden sarviparin. Tosin sarvet sahataan uudelleen ja uudelleen, jopa 15 kertaa peuran elinaikana. 

CNN:n vierailemalla farmilla on yli 1000 peuraa. Niiden sarvet sahataan, kun ne ovat noin 3-vuotiaita. 

Alueella myydään muun muassa sarven verestä tehtyjä voiteita, pillereitä sekä alkoholijuomia, lisäksi saatavilla on kylpyjä, joita kutsutaan "sarviliemeksi".

Osa tuotteista viedään Aasiaan, erityisesti Kiinaa ja Etelä-Koreaan, jossa uskomukset ovat samantyylisiä kuin Venäjällä. Alan ei nähdä hiipuvan - päinvastoin, tuottajat kertovat myynnin olevan selvässä kasvussa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja