Onko noloa, jos synnyttäessä tulee kakka? Ammattilaiset paljastavat, mitä he oikeasti ajattelevat tilanteessa

Mikä on syöksysynnytys? 1:02
Video: Tiedätkö, mikä on syöksysynnytys?

Synnyttäessä tulee helposti kakka. Miljoonia katselukertoja keränneellä videolla sairaanhoitajat kertovat, miksi sitä ei pidä hävetä.

Uuden ihmisen syntyminen maailmaan on sottaista puuhaa. On verta, hikeä, kyyneliä – ja kakkaa.

On tavallista, että nainen ulostaa synnytyksen ponnistusvaiheessa. Tämä johtuu siitä, että peräsuoli sijaitsee anatomisesti emättimen takana. Synnytyskanavassa alaspäin laskeutuva vauva painaa myös peräsuolta, minkä vuoksi ponnistamisen yhteydessä saattaa tulla ulostetta, jos suoli ei ole tyhjä.

Ulostaminen synnyttäessä on luonnollista ja itse asiassa hyvä merkki, sillä se kertoo, että nainen ponnistaa oikein.

Tästä huolimatta monet naiset pohtivat ennen synnytystä, kuinka noloa kakkaaminen kätilön edessä on. Lievittääkseen häpeää amerikkalainen kätilö, joka esiintyy sosiaalisessa mediassa vain etunimellään Heather, kysyi sairaanhoitajilta, mitä he oikein ajattelevat synnytyksen aikana kakkaavasta naisesta.

"Rapatessa roiskuu"

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tätä kirjoittaessa yli 2,4 miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla käy selväksi, etteivät sairaanhoitajat vähästä nolostu, vaikka kakkajutut aiheuttavatkin yleisellä tasolla tirskuntaa.

– Minä vain pyyhin sen pois ja jatkan hommiani. Se luultavasti tarkoittaa, että hän ponnistaa oikein, yksi sairaanhoitajista sanoo.

– Rapatessa roiskuu. Kaikki kakkaavat, toinen toteaa.

– Pyyhin sen pois. Se on hyvä asia. Haluamme nähdä heidän kakkaavan, koska se tarkoittaa, että nainen ponnistaa oikein, kolmas sanoo.

Kaikki viisi sairaanhoitajaa pitivät ulostamista synnytyksen aikana täysin normaalina asiana, joka ei heitä hetkauta.

– Pyyhitään se p*ska pois ja jatketaan ponnistamista, eräs luonnehtii.

Health-sivuston haastattelema amerikkalainen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Christine Greves on samaa mieltä videon naisten kanssa. Synnytykseen osallistuvat ammattilaiset ovat erittäin tottuneita näkemään äidin kakkaavan. Uloste pyyhitään pois todennäköisesti ennen kuin synnyttäjä edes tajuaa, mitä tapahtui.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat