Onko Leijonien maalivahtivalinta Ruotsi-kohtalonotteluun jo päivänselvä? Näistä puheista ei muuta voi tulkita

Kevin Lankinen pelaa kaiken järjen mukaan torstaina Suomen maalilla MM-puolivälierässä Ruotsia vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Perinteisesti pelaava kokoonpano ilmoitetaan pelipäivänä ja etenkin maalivahtivalintaa pidetään viimeiseen saakka vakan alla. Lankinen jutteli välipäivänä median edessä rennosti, eikä hänen puheistaan voi päätellä kuin yhden asian: Lankinen pelaa torstaina.

– Ruotsia vastaan pelaaminen kyllä sytyttää. Odotan kyllä innolla huomista, varmasti tulee aika kova matsi. Tänään koitan ottaa vielä iisimmin ja pikkuhiljaa huomenna siirtää ajatuksia sinne peliin. Me tiedämme, että omalla hyvällä pelillä voidaan voittaa mikä tahansa joukkue ja aika luottavaisin fiiliksin voidaan lähteä, Lankinen sanoi.

Todennäköisesti toisessa päädyssä on maalivahtisuuruus Henrik Lundqvist. Hänestä puhuminen terävöittää entisestään oletusta Lankisen pelaamisesta.

– Nuorempana hän oli totta kai yksi esikuvista. Sillä ei oikeastaan ole tässä vaiheessa enää sillä lailla väliä. Jos hän asettuu vastaan, on hieno päästä pelaamaan ja olisi vielä hienompi ottaa voitto sieltä. Pikkupoikana olen unelmoinut tällaisista hetkistä, että pääsisi pelaamaan Ruotsia vastaan MM-kisoissa, niin odotan innolla huomista.

Vaikka Ruotsin maalivahtivalintaakaan ei ole ilmoitettu, pelin henki on lähes satavarmasti huomenna Lankinen vastaan Lundqvist.

– Joka pelissä on tietysti se asetelma, mutta kyllä tuo kuulostaa makealta minun korvaani. Joka pelissä on maalivahti vastaan maalivahti ja lähden kyllä voittamaan omaa kaksinkamppailua.

Ruotsi on valtaisa voittajasuosikki torstain otteluun. Kaikesta huolimatta Lankinen oli erittäin rauhallinen ja luottavainen.

– Heillä on hyvä hyökkäys, mutta meillä on hyvä puolustus. Luottamus omaan tekemiseen, siihen mitä äijät tekevät edessäni ja minä hoidan loput, kantaa pitkälle. Se on kantanut tähänkin asti.

Leijonilla on mahdollisuus tehdä jotain suurta. Pelata ottelu, joka pudottaa kolmatta perättäistä mestaruutta hakevan Ruotsin pois, ja painuu historiankirjoihin.

– Nyt puhutaan kuitenkin MM-kisoista ja puolivälierästä. Se on aina iso mahdollisuus, ja näen sen nimenomaan mahdollisuutena. Meillä on kuitenkin hyvät lähtökohdat, he ovat joutuneet matkustamaan ja haluavat vain hoitaa tuon pelin alta pois. Ei varmasti tule heille helppoa pelata Suomea vastaan, kun tiedetään miten me pystymme pelaamaan. Aika hieno mahdollisuus, ei muuta kuin laitetaan kaikki peliin ja haluamme lähettää Ruotsin himaan.

Lue myös:

    Uusimmat