Onko lapsesi koskaan ihmetellyt, mihin matematiikkaa muka tarvitaan? Naomin isän laskutoimitus vastaa tuohon kysymykseen – ja antaa opetuksen hamstraajille

Vessapaperihyllyt ammottavat tyhjyyttään kaupoissa – tehtaan pomo kertoo nyt, tuliko hamstraus yllätyksenä 6:56
Vessapaperihyllyillä on koronan vuoksi ollut autiota.

Onko lapsesi koskaan ihmetellyt, mihin matematiikkaa tarvitaan? Tämä "kakkalaskutoimitus" osoittaa, että matematiikan avulla voi pitää hauskaa – ja kenties antaa samalla opetuksen!

Moni lapsi on koronaviruksen myötä jäänyt kotiin opiskelemaan. Naomi Corsonin isä otti matematiikan laskuissaan ajankohtaiset keinot käyttöön!

Naomi kertoi TikTok-videopalvelussa isänsä vessapaperilaskuista. Mies oli kehitellyt tavan laskea matematiikkaa vessapaperirullien avulla – ja kenties antaa samalla opetuksen hamstraajille…

Laski, paljonko vessapaperia ihminen oikeasti tarvitsee

Naomin videolla isä laski, että kauppaketjun myymässä paketissa on 30 vessapaperirullaa, joissa on 425 yksittäistä WC-paperiarkkia kussakin. Jokaisessa pakkauksessa on siis 12 750 yksittäistä paperiarkkia.

Jos kakkauskerralla käyttää 20 arkkia, yhden paketin avulla käy kakkaamassa 637,5 kertaa. Näin 30 rullan avulla voisi kakkia kokonaiset 45,5 kertaa joka ikinen päivä.

– Eli, jos ihmisellä, joka nappasi neljä vessapaperipakkausta Costco-kaupassa, on neljän hengen perhe, joka on karanteenissa vaaditut 14 päivää, heidän täytyy p*skoa 182 kertaa päivässä käyttääkseen ostamansa määrän vessapaperia, jos yksi kakka vie 20 arkkia, mies luennoi.

– Joten rauhoitutaanpa kaikki.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Näytin tämän tyttärelleni"

Vessapaperin hamstraaminen on ollut uutinen ympäri maailmaa, ja selvästi monet kykenivät samaistumaan Naomin isän ihmettelevään asenteeseen. Miehen laskutoimitus saavutti pian suosiota netissä.

Esimerkiksi Facebook-sivu How To Be A Dad jakoi videon seuraajilleen, ja katsojia kertyi miljoonia. Myös Naomin omalla videolla on jo miljoonia katselukertoja. Ihailevia kommentteja on satanut.

– Kiitos tälle isälle siitä, että hän vastasi kysymykseen, jota matematiikan oppilaani kysyvät minulta koko ajan... "Milloin muka käytämme matikkaa tosielämässä?", Andrew Cullen kiittelee Facebookissa.

– Kiitos tästä! Tämä on hysteerisen hauskaa! Parasta matematiikan käyttöä, jota olen toistaiseksi nähnyt! Näytin tämän tyttärelleni osoittaakseni, että ihminen voi käyttää matikkaa joka päivä ja tämä on siitä hyvä esimerkki, Jeanene Karp-Kosinski sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat