Mainos

Onko Lance Strollilla riittävää paloa F1-menestyjäksi? – ”Ei ole selkeää jutun juonta”

5:09

Kanadalaisajaja Lance Strollin kausi Formula ykkösissä on ollut vaikea. C Moren F1-asiantuntijan Toni Vilanderin mielestä Strollin vaikeudet eivät johdu pelkästään Williamsin auton kilpailukyvyttömyydestä.

MAINOS

Poikkeuksellinen F1-kesä C Morella

F1-sarjassa on ennennäkemättömän vilkas kesä. Juhannusviikonlopusta alkaa kuuden viikon jakso, jonka aikana ajetaan peräti viisi kilpailua.

Seuraavaksi kisataan Ranskan Paul Ricardilla 24. kesäkuuta. Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. 

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

– Aika mielenkiintoinen vaihe siinä mielessä, että mulla henkilökohtaisesti tuntuu, että arvostus menee alaspäin, kuin että sen pitäisi kasvaa ja näkyä. Kun katsoo kuljettajan ulkoista ilmettä, sitä tekemistä tuolla radalla ja kuuntelee vielä niitä radioviestejä, niin ollaan todella hukassa. On epätoivoista kaukohuutoa sieltä vaan. Ei ole sellaista selkeää jutun juonta, Vilander arvioi MTV Sportin F1-lähetyksen studio-osuudessa.

Stroll, 19, aloitti Williamsilla 2017. Ajotaitoa mieheltä löytyy, mutta Williamsin kilpakuljettajaksi hän nousi isänsä rahoituksen avulla

– Hänen uransa alussa annoin hänelle täyden mahdollisuuden, enkä kiinnittänyt huomiota hänen perhetaustoihinsa ja jättiomaisuuksiinsa ja näihin. Tällä hetkellä tuntuu, että hän nauttii elämästä, mutta ei täydellä panostuksella laita kaikkea siihen Formula 1-tekemiseen, Vilander arvioi.

 MTV Sportin asiantuntija Ossi Oikarinen antaa ymmärtää, että jo mukanaolo Formula ykkösissä saattaisi olla riittävän iso asia Strollille.

– Ehkä se on se nälkä, mikä siitä puuttuu. Suomalaiskuskeilla esimerkiksi sitä nälkää on ollut pakko olla. Ei ole ollut pakonomaista tarvetta saada sitä suoritusta aikaiseksi. Jos tietää, että elämä jatkuu aika makeasti, vaikka ei nyt voittaisikaan, mitä mahdollisuutta suomalaisilla ei ikinä ole ollut. Suomalaisten on ollut pakko menestyä, jos he haluavat päästä jonnekin, Oikarinen sanoo.

Kilpailukyvyttömästä kalustosta kärsivä Williams ei ole tehnyt Strollin kanssa jatkosopimusta ensi kaudeksi. Olisiko mahdollista, että Stroll veisi rahansa toiseen talliin?

– Totta kai se on mahdollista. Ei mikään estä isiä toimimasta sillä tavalla. On mahdollista mennä toiseen tiimiin ja sanoa, että mulla on x miljoonaa rahaa, että mitäs tehdään. Kyllähän Latifin, joka ajaa F2-sarjaa, isä sijoitti juuri 200 miljoonaa McLareniin, vastasi Oikarinen tarjoten esimerkiksi toista nuorta kanadalaiskuljettajaa Nicholas Latifia, jonka isä on rahoittanut poikansa uraa.

Stroll on yhdistetty huhuissa Sauberiin ja Force Indiaan, jotka tarvitsisivat uutta rahoitusta. Latifikin etsii rahoituksensa avulla F1:stä tallipaikkaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.