Onko korvassasi finni? Näin hoidat

3:01

Miksi korvafinnejä syntyy? Women's Health -lehti otti asiasta selvää!

Video: Libby Huffer, 44, saa jatkuvasti kommentteja ulkonäöstään. Hufferilla on harvinainen ihosairaus, jonka vuoksi hänen kehoaan peittävät tuhannet, pienet kasvaimet. 

Saatko koskaan kivuliaita finnejä korviisi? Kipeä paukama näkyy vain peilin avulla tai tuntuu sormella, mutta miksi korvafinnejä syntyy? Women's Health -lehti päätti ottaa asiasta selvää.

– Korvassa on paljon öljyä tuottavia rauhasia, ja tämä tekee niistä tavallisen paikan finneille, kertoo dermatologisia tutkimuksia tekevä Joshua Zeichner.

Älä purista finniä!

Korvafinni on melko samanlainen kuin nenän tai posken finni. Öljy jää satimeen huokoseen, jolloin seurauksena on kipeä finni.

Kuten muitakaan kasvojen finnejä, myöskään korvafinniä ei kannata puristaa. Ihonhoitoyrittäjä Jeanine B. Downien mukaan finniä voi hoitaa esimerkiksi finneille tarkoitetulla paikallishoitonesteellä.

Jos finni on korvakäytävässä tai sen suulla, voiteita ei tulisi käyttää! Tee hoito aina vain alueelle, jonka voit nähdä.

Kyseessä ei ehkä olekaan finni

Jos finni on kutiseva ja hilseilee, se ei välttämättä ole finni lainkaan!

Zeichnerin mukaan kyseessä voi olla ihon hiiva, joka aiheuttaa myös esimerkiksi hilsettä. Zeichner kehottaa pesemään "finnin" pienellä määrällä hilsesampoota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja