Onko Fortniten suosio mennyt liian pitkälle? Vanhemmat palkkaavat lapsilleen jo hittipelin opettajia – perustelevat nuorten hyvinvoinnilla

Vanhemmat ovat alkaneet palkata lapsilleen Fortnite-tuutoreita, jotta lapset oppisivat paremmiksi pelissä. Syynä ovat esimerkiksi lasten kokemat paineet.

VIDEO: Näin pelataan vuoden 2016 suosikkipeliä!

Fortnite -selvitytymis- ja räiskintävideopeli on noussut nopeasti huippusuosioon, ja nyt suosittu peli on saatavilla niin konsoleihin kuin puhelimiinkin.

Osaa vanhemmista on huolestuttanut pelin aiheuttama riippuvuus, mutta osa ei ole suhtautunut pelaamiseen yhtä negatiivisella tavalla.

Useat ulkomaalaiset mediat kertovat, että vanhemmat ovat alkaneet palkkaamaan lapsilleen noin 20 dollarin tuntipalkalla "Fortnite-tuutoreita", jotka voivat opettaa heidän lapsiaan pelaamaan paremmin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Wall Street Journal.

Paineita osaamisesta

– Ei ole vain painetta pelata sitä, vaan myös [paine] olla todella hyvä siinä. Voit vain kuvitella, millaista se oli hänelle koulussa, kommentoi lehdelle Ally Hicks, joka maksoi 50 dollaria 10-vuotiaan poikansa neljän tunnin Fortnite-opetushetkestä.

– Haluan, että he onnistuvat siinä, mistä nauttivat, sanoo toinen vanhempi, Euan Robertson, joka palkkasi Fortnite-opettajan kahdelle pojalleen.

Osa vanhemmista kertoo myös ottaneensa itse Fortnite-tuutoreilta oppitunteja. Esimerkiksi eräs isä kertoo saaneensa opetuksen myötä kehuja muilta isiltä, joiden kanssa hän pelasi, sekä uskottavuutta poikansa ja tämän ystävien silmissä.

Vasta vuosi sitten julkaistusta Fortnite -pelistä on tullut maailman menestynein ilmaispeli konsolilla. 

Lähteet: Vice, Variety

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja