Onko avioliittosi onnellinen? Kaikki riippuu vaimosta

Jos nainen on onnellinen, mieskin on – ja samalla paranee avioliiton laatu.

Kalifornian Berkeleyn yliopistossa tutkittiin avioliittojen onnellisuutta. Tutkimukseen osallistui yli 80 keski-ikäistä heteroparia, kertoo Yahoo Shine. Tutkijat selvittivät, miten pariskunnat selviävät riitatilanteista.

Selvityksen mukaan parit olivat muita onnellisempia, jos nainen rauhoittui nopeasti riidan aikana. Tutkija Lian Blochin mukaan naisen olotila ratkaisi riidan lopputuloksen myös siinä tapauksessa, että mieskin rauhoittui nopeasti riidan jälkeen.

Bloch uskoo, että selvityksen tulokset viittaavat pitkäikäisiin uskomuksiin siitä, että mies on tunteiden ilmaisussa tumpelo, mutta nainen ilmaisee tunteitaan taidokkaasti. Tämän vuoksi pariskunnat seuraavat tarkasti naisen mielentilan vaihteluita. Jos nainen on onnellinen, mieskin on – ja samalla paranee avioliiton laatu.

Bloch haluaisi tutkia myös nuorempia pareja nähdäkseen, pysyvätkö tulokset samana. Hän myös muistuttaa, ettei riidaton avioliitto ole onnellinen. Negatiivisiin tunteisiin ei kuitenkaan saa jäädä kiinni. Riidan aikana tulee muistaa vetää henkeä, sillä rauhoittuminen sallii selkeämmän kommunikoinnin, mikä puolestaan edistää avioliiton onnellisuutta.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat