"On tärkeää viedä naisohjaajan elokuvaa Hollywoodiin" – Tyttö nimeltä Varpu kisaa Golden Globe -palkinnosta

Paula Vesalan ja Linnea Skogin tähdittämä elokuva Tyttö Nimeltä Varpu on ilmoitettu kisaamaan arvostetusta Golden Globe -palkinnosta.

Hollywood Foreign Press Association (HFPA) valitsee ja julkaisee Golden Globe -ehdokkaat 12. joulukuuta, jolloin selviää päätyykö Tyttö nimeltä Varpu ehdolle. Elokuvan on ohjannut Selma Vilhunen, joka on aiemmin ollut muun muassa Oscar-ehdokkaana. 

– On tärkeää, että lähdemme viemään nimenomaan suomalaisen naisohjaajan elokuvaa Hollywoodiin. Naiselokuvantekijöiden asema on herättänyt paljon huomiota ja haluamme tukea tätä keskustelua, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg

Tyttö nimeltä Varpu on saanut hyvän vastaanoton kansainvälisessä lehdistössä. Elokuva-alan Screen International -lehti pitää elokuvaa terävänä ja koskettavana murrosiän kuvauksena ja Variety-lehti luonnehtii päähenkilöä esittävän Linnea Skogin suoritusta ällistyttävän hienona debyyttinä valkokankaalla.

– Linnea Skogista povataankin Hollywood-tähteä ja hänestä saattaa tulla yksi nuorimmista ammattilaisagentuurin kanssa sopimuksen solmineista suomalaisnäyttelijöistä, kertoo tuottaja Kai Nordberg Toronton elokuvafestivaalilla käymistään keskusteluista.

Tyttö Nimeltä Varpu sai ensi-iltansa syyskuun lopulla Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat