Golden Globe -ehdokkaasta Alma Pöystistä laaja haastattelu amerikkalaisessa Vanity Fair -lehdessä

Alma Pöysti niittää kansainvälistä menestystä 10:56
Katso haastattelu: Alma Pöysti niittää kansainvälistä menestystä

Alma Pöysti puhuu urastaan ja Kuolleet lehdet -elokuvasta Vanity Fairin haastattelussa. 

Ohjaaja  Aki Kaurismäen  Kuolleet lehdet -elokuvan roolistaan Golden Globe -ehdokkuuden napanneesta suomalaisnäyttelijästä Alma Pöystistä julkaistiin laaja haastattelu yhdysvaltalaisessa Vanity Fair -lehdessä. Haastattelussa kerrotaan "vuoden yllättävimmän Golden Globe -ehdokkaan elokuvallinen Tuhkimotarina". 

Haastattelussa Pöysti kertoo, ettei hän aluksi ymmärtänyt saaneensa Golden Globe -ehdokkuuden. Hän kuvaa koko Suomen seonneen uutisesta, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta sitten 50-luvun, kun suomalainen näyttelijä on saanut kyseisen ehdokkuuden. 

Ja tämä on ensimmäinen kerta suomalaiselle elokuvalle. Se on siis historiallista, Pöysti sanoo haastattelussa.

Pöystin kanssa ehdolla parhaaksi naisnäyttelijäksi musikaali- ja komediaelokuvien kategoriassa Golden Globeissa ovat muun muassa Margot Robbie, Jennifer Lawrence ja Natalie Portman. Pöysti kertoo Vanity Fairille olevansa otettu seurasta, jossa hän on.

– Rakastan myös tätä genreä: Barbie ja Kuolleet lehdet voivat olla samassa kategoriassa. Se kertoo paljon siitä, mihin huumori voi mennä.

Pöysti kertoo haastattelussa olevansa ensimmäistä kertaa eri maita kattavalla promokiertueella tähdittämänsä elokuvan tiimoilta. Näyttelijä uskoo, että se avaa hänelle uusia ovia.

– Saan upeita työtarjouksia, ja se on jännittävää – lisää kansainvälisiä seikkailuja avautuu. Olen erittäin innoissani siitä, hän kertoo.

Kuolleet lehdet pääsi hiljattain jatkoon Oscar-kisassa. Se on yksi viidestätoista elokuvasta, joka on valittu etenemään kohti parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoa. Yhdysvaltain elokuva-akatemia valitsi Pöystin ja Jussi Vatasen tähdittämän elokuvan 15 elokuvan karsintalistalle, josta valitaan varsinaiset Oscar-ehdokkaat. Lopulliset ehdokkuudet julkaistaan 23. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat