Leipäkone on tuulahdus menneisyydestä. 90-luvun suosittu kotitalouskone on edelleen kätevä apu kotileipurille.
Erityisesti 1990-luvun alussa huomattavaa suosiota niittänyt leipäkone saattaa maata monessa keittiössä käyttämättömänä. Valjasta hyödyllinen kotitalouskone taas käyttöön ja kokeile herkullisia reseptejä ilman lisäaineita. Leipäkoneeseen laitetaan leivän valmistamiseen vaaditut ainesosat: jauhoja, vettä, hiivaa, rasvaa ja suolaa – muita ainesosia voit lisäillä mielesi mukaan! Kokeile vaikkapa seuraavia herkullisia reseptejä!
Jyväleipä leipäkoneella
3 dl vettä
200 g kypsiä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
1 rkl siirappia
1 rkl öljyä
2 tl kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)
Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän tai pullan ohjelma ja ohjelmoi tai käynnistä leipäkone.

