Omistatko leipäkoneen? Kokeile näitä reseptejä!

Leipäkone on tuulahdus menneisyydestä. 90-luvun suosittu kotitalouskone on edelleen kätevä apu kotileipurille.

Erityisesti 1990-luvun alussa huomattavaa suosiota niittänyt leipäkone saattaa maata monessa keittiössä käyttämättömänä. Valjasta hyödyllinen kotitalouskone taas käyttöön ja kokeile herkullisia reseptejä ilman lisäaineita. Leipäkoneeseen laitetaan leivän valmistamiseen vaaditut ainesosat: jauhoja, vettä, hiivaa, rasvaa ja suolaa – muita ainesosia voit lisäillä mielesi mukaan! Kokeile vaikkapa seuraavia herkullisia reseptejä!

Jyväleipä leipäkoneella

3 dl vettä

200 g kypsiä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita

7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

1½ tl suolaa

1 rkl siirappia

1 rkl öljyä

2 tl kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän tai pullan ohjelma ja ohjelmoi tai käynnistä leipäkone.

Appelsiinileipä

3 dl appelsiinituoremehua

2 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja

6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

½ tl suolaa

2 tl anista

2 rkl hunajaa

30 g voisulaa

2 tl kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa kaikki aineet ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Laita kuivahiiva viimeiseksi jauhojen päälle mikäli käynnistät leivonnan myöhemmin alkavaksi. Ohjelmoi tai käynnistä kone normaali- tai pikaohjelmalle.

Omenahiivaleipä

Omenoiden aikaan kannattaa raastaa omenaa myös leipätaikinaan. Tässä omenaraaste maustaa leipäkoneleipää, joka on vaivaton valmistaa. Kokeile joukkoon omenaraasteen tilalle välillä myös porkkanaraastetta tai punajuuriraastetta.

2½ dl vettä

1 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

2 tl suolaa

150 g omenaraastetta

9 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

2 tl kuivahiivaa (tai n. ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma tai pika-ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Ohjeen mukaan voit leipoa myös ilman konetta hiivaleivän normaaleine alustuksineen ja kohotuksineen.

Tarjoile omenamarmeladin tai voin ja juuston kanssa heti tuoreeltaan!

Ranskanleipä

3 dl vettä

1 rkl öljyä

8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (520 g)

1 tl suolaa

1½ tl kuivahiivaa (tai ¼ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse ranskanleivän tai perusleivän ohjelma ja ohjelmoi tai käynnistä leipäkone.



Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras

Lue myös:

    Uusimmat