Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omistatko leipäkoneen? Kokeile näitä reseptejä!

Jyväleipä leipäkoneella
Jyväleipä leipäkoneellaMyllyn Paras
Julkaistu 05.09.2013 12:15

Leipäkone on tuulahdus menneisyydestä. 90-luvun suosittu kotitalouskone on edelleen kätevä apu kotileipurille.

Erityisesti 1990-luvun alussa huomattavaa suosiota niittänyt leipäkone saattaa maata monessa keittiössä käyttämättömänä. Valjasta hyödyllinen kotitalouskone taas käyttöön ja kokeile herkullisia reseptejä ilman lisäaineita. Leipäkoneeseen laitetaan leivän valmistamiseen vaaditut ainesosat: jauhoja, vettä, hiivaa, rasvaa ja suolaa – muita ainesosia voit lisäillä mielesi mukaan! Kokeile vaikkapa seuraavia herkullisia reseptejä!

Jyväleipä leipäkoneella

3 dl vettä

200 g kypsiä Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita

7 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

1½ tl suolaa

1 rkl siirappia

1 rkl öljyä

2 tl kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän tai pullan ohjelma ja ohjelmoi tai käynnistä leipäkone.

Appelsiinileipä

3 dl appelsiinituoremehua

2 dl Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja

6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja

½ tl suolaa

2 tl anista

2 rkl hunajaa

30 g voisulaa

2 tl kuivahiivaa (tai ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa kaikki aineet ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Laita kuivahiiva viimeiseksi jauhojen päälle mikäli käynnistät leivonnan myöhemmin alkavaksi. Ohjelmoi tai käynnistä kone normaali- tai pikaohjelmalle.

Omenahiivaleipä

Omenoiden aikaan kannattaa raastaa omenaa myös leipätaikinaan. Tässä omenaraaste maustaa leipäkoneleipää, joka on vaivaton valmistaa. Kokeile joukkoon omenaraasteen tilalle välillä myös porkkanaraastetta tai punajuuriraastetta.

2½ dl vettä

1 rkl öljyä

1 rkl hunajaa

2 tl suolaa

150 g omenaraastetta

9 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

2 tl kuivahiivaa (tai n. ⅓ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse normaali perusleivän ohjelma tai pika-ohjelma ja käynnistä tai ohjelmoi leipäkone.

Ohjeen mukaan voit leipoa myös ilman konetta hiivaleivän normaaleine alustuksineen ja kohotuksineen.

Tarjoile omenamarmeladin tai voin ja juuston kanssa heti tuoreeltaan!

Ranskanleipä

3 dl vettä

1 rkl öljyä

8 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (520 g)

1 tl suolaa

1½ tl kuivahiivaa (tai ¼ pkt tuorehiivaa)

Mittaa aineet tarkasti ohjeen järjestyksessä leipäkoneen kulhoon. Kuivahiivan tulee jäädä kokonaan jauhojen päälle. Tuorehiivaa voit käyttää hyvin, jos käynnistät leivonnan heti käynnistyväksi. Valitse ranskanleivän tai perusleivän ohjelma ja ohjelmoi tai käynnistä leipäkone.



Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Tee itse maukasta juurileipää – pikareseptillä loihdit leipomotasoista leipää helpostiUskomattoman hyvää: Leivo kakku yllättävästä raaka-aineesta!Joululeipä leipäkoneella tai käsinHiivaleipää kolmella tavallaTäysjyväleipä hapantaikinastaAamulla leivottavat sämpyläpalat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi