Omalta F1-tallipomolta kärkkäitä kommentteja kotikisassa sählänneestä Daniel Ricciardosta – vaatii asennemuutosta

Sunnuntaina Australian Melbournessa kotikisaa ajanut Daniel Ricciardo oli viikonloppuna uusien ympyröiden keskellä. Ricciardo siirtyi talvella Red Bullilta Renaultille, jonka kanssa hänen debyyttikisa meni pahasti vihkoon.

F1-sarjan tiiviissä ”keskiryhmässä” sijoituksista taisteleva Renault joutui pettymään jo lauantain aika-ajoissa, kun tallin kuljettajista Nico Hülkenberg jäi ruutuun 11. ja Ricciardo ruutuun 12.

Sunnuntain kisassa Ricciardo koki takaiskun heti ensimetreillä, kun hän väisti Racingin Pointin Sergio Pereziä nurmikon puolelle. Samalla Ricciardo ajoi töyssyyn, joka rikkoi hänen autonsa etusiiven.

Sähläys johti lopulta keskeytykseen.

Renaultin tallipäällikkö Cyril Abiteboul laukoi varsin suoraa tekstiä Ricciardosta kisan jälkeen.

Abiteboulin mukaan Ricciardo ei ole vielä ”tottunut elämään kärkitallien ulkopuolella”.

– Kyse ei ole siitä, että hän aliarvoisi sitä, mutta keskiporukan tallina emme operoi samalla tavalla kuin kärkitallit, Abiteboul mietti ranskalaiselle Auto Hebdolle.

– Ehkä hänen pitää kasvattaa hieman nahkaa ja olla kärsivällisempi startissa, Abiteboul jatkoi.

Renault-pomo kuitenkin tasoitteli kommentteja perään.

– En ole missään nimessä paniikissa tästä. Hän on fiksu kaveri. Bahrainissa pääsemme ”perinteisemmälle” radalle, jossa on enemmän tilaa radan reunoilla, Abiteboul heitti.

Ricciardo itse myönsi viikonlopun jälkeen, ettei hänen valmistautuminen ollut aivan optimaalista.

– Minulla ei ollut hirveästi mahdollisuuksia levätä. Olen yrittänyt mielistellä kaikkia muita paitsi itseäni. Ensi vuonna tilanne on toinen, Ricciardo räväytti.

Lue myös:

    Uusimmat