F1-tallikavereilla kova yhteenotto jäähdyttelykierroksella – tiimiradiossa lenteli painokelvotonta tekstiä

Racing Bulls -tallin kuskikaksikko Daniel Ricciardo ja Yuki Tsunoda ajautuivat sanaharkkaan Bahrainin GP:n jälkeisessä nokittelussa.

Tiimi ohjeisti kisan lopussa Tsunodaa päästämään Ricciardon ohi. Japanilainen oli radalla kovilla renkailla Ricciardon pehmeitä vastaan. Tallimääräyksestä huolimatta australialainen ei tavoittanut Kevin Magnussenia edeltään, vaan sijoittui 13:nneksi.

– Kiitti jätkät. Arvostan tätä, Tsunoda totesi sarkastisesti.

– Hänen täytyy olla nopeampi. Hän ei ole sitä lainkaan.

Jäähdyttelykierroksella sijalle 14 jätetty Tsunoda kävi uhittelemassa Ricciardolle pyyhkäisemällä tallikaverinsa ohi renkaat sauhuten.

– Mitä v****a? Antaa olla. Hän on aivan k***ä, Ricciardo sadatteli Tsunodan käytöstä tiimiradiossa.

Autosta noustuaan Ricciardo kertoi yrittäneensä pysytellä tilanteessa viileänä.

– Olen nyt vähän herkkänä, mutta tuota voi kutsua vaikka epäkypsyydeksi, hän sanoi Tsunodan käytöksestä RaceFans-sivustolle.

– Puhuimme tästä jo ennen kisaa. Oli erittäin todennäköistä, että käytän pehmeitä renkaita kisan lopussa, joten hän tiesi, että siihen on mahdollisuus, että minulla on vauhtietu puolellani, Ricciardo selvitti.

Tsunoda ei ymmärtänyt lainkaan, mitä RB-talli tavoitteli vaihdoksella. Japanilaiskuski halusi saada tiimipalaverissa selvyyden asiaan.

– Olin juuri ohittamassa Magnussenin, rinta rinnan pääsuoralla, kun minua vaadittiin vaihtamaan paikkoja. En ymmärrä, mitä he ajattelivat, Tsunoda totesi Motorsport.comin mukaan.

Ricciardon mukaan tallin päätös tuli kuitenkin kierroksen liian myöhään, ja myös Tsunoda reagoi siihen viiveellä.

– Olisimmeko saaneet Lance Strollin kymmenennen sijan? Emme. Ainakin olisimme tavoittaneet Zhoun. Pisteet olisivat olleet tiukasssa, mutta jotain meidän piti yrittää, Ricciardo sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat