Mainos

Omaishoitaja kavalsi kymmeniä tuhansia euroja – siirsi tililleen vielä 20 000 euroa miehen kuoleman jälkeen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1935 syntyneen naisen tämän kavallettua omaishoitajana iäkkäältä mieheltä huomattavan summan rahaa.

Nainen oli omaishoitajana toimiessaan siirtänyt miehen tililtä rahaa omalle tililleen yhteensä neljä kertaa vuosina 2009–2014. Siirrot vaihtelivat yli 20 000 eurosta 4000 euroon. Siirrot tapahtuivat naisen käyttötilin kautta. Viimeinen nostoista tapahuti 17 päivää miehen kuoleman jälkeen.

Naisen mukaan kyse yhteistaloudesta

Nainen oli asunut miehen kanssa vuosikymmeniä ja tällä oli miehen tilin käyttöoikeus. Hänen mukaansa kyse oli yhteistaloudesta, jossa nainen oli vastannut kuluista. Hän oli siirtänyt kertomansa mukaan miehen tililtä rahaa omalle tilille osana yhteistaloutta.

Oikeus kuitenkin katsoi tilisiirtojen olleen huomattavan suuria rahankäyttöön verrattuna. Se kiinnitti huomiota varojen suureen määrään ja tekoajan pituuteen.

– Tekotapansa puolesta kysymys on ollut moitittavasta, mutta sinänsä tavanomaisesta läheisen varoihin kohdistuneesta kavallusrikoksesta, oikeus arvioi tuomiossa.

Nainen tuomittiin törkeästä kavalluksesta 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Rangaistuksessa otettiin huomioon naisen 83 vuoden ikä ja tämän terveydentila. Hänet määrättiin maksamaan uhrin kuolinpesälle 54 187 euroa vahingonkorvauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.