Tytär kavalsi muistisairaan äitinsä rahoja – kymppitonni hurahti oman elämän rahoittamiseen

Palvelutalossa asuva nainen joutui törkeän kavalluksen kohteeksi. Syylliseksi tuomittiin oma tytär.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 65-vuotiaan naisen törkeästä kavalluksesta viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. 

Kavalluksen kohteena oli naisen palvelutalossa asuva äiti. Hän oli saanut vuonna 2017 aivoverenvuodon, jonka jälkeen äidillä on esiintynyt muistiongelmia.

Kun nainen oli muuttanut palvelutaloon, tytär oli remontoinut äitinsä huonossa kunnossa ollutta kotia ja ostanut kylpyhuone- ja saunaremonttiin tämän varoilla kalusteita, seinämateriaaleja, kaakeleita ja rakennustarvikkeita. 

Tyttärellä ei edunvalvojan asemaa

Käräjäoikeus katsoi naisen syyllistyneen törkeään kavallukseen, kun hän oli siirtänyt äitinsä pankkitililtä yli 18 000 euroa kahdelle pankkitililleen. Tämä oli tapahtunut puolentoista vuoden aikana Lohjalla. Tyttären menettelyn takia äidiltä meni ulosottoon laskuja 14 000 euron arvosta. 

Tyttärellä ei ole edunvalvojan virallista asemaa äitinsä asioiden hoitoon. 

Käräjäoikeus katsoo tuomiossaan, että tytär aiheutti äidilleen taloudellista vahinkoa yhteensä yli 10 000 euroa. Nämä varat eivät menneet oikeuden mukaan äidin hyväksi, vaan tyttären oman elämän kuluihin. Tytär velvoitetaan maksamaan aiheutettu vahinko äidilleen viivästyskorkoineen tekopäivästä 26. kesäkuuta 2019 lukien. Tyttären maksettavaksi lankesivat lisäksi 3 000 euron oikeudenkäntikulut. 

Tytär on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat