Mainos

Husin työntekijä kavalsi sairaanhoitopiirin varoja lähes 70 000 euron edestä – rahat taksimatkoihin ja perheen elättämiseen

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut törkeästä kavalluksesta naisen, joka on työskennellyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Käräjäoikeuden mukaan nainen kavalsi sairaanhoitopiirin varoja lähes 70 000 euroa.

Nainen työskenteli sairaanhoitopiirin taloushallinnossa. Käräjäoikeus tuomitsi hänet 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Rikokset alkoivat oikeuden mukaan vuoden 2013 lopulla ja päättyi vuoden 2015 alkupuolella.

Tuomion mukaan nainen siirsi rahoja väärin perustein kaikkiaan 23 kerralla runsaan vuoden aikana. Useimmat siirrot hän teki omalle tililleen tai miehensä kuolinpesän tilille, mutta kahdella kerralla hän siirsi rahasumman tyttärensä pankkitilille. Tytär oli tuolloin 20-21-vuotias.

Nainen kertoi oikeudessa, että hän oli maksanut kavalletuilla rahoilla velkojaan pois. Rahaa oli kulunut myös omiin ja tyttärien elantokuluihin sekä töissä käymiseen taksilla.

Syyttäjä vaati naisen tyttärelle rangaistusta rahanpesusta tai tuottamuksellisesta rahanpesusta. Tämän syytteen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi. Oikeus katsoi, että tytär on voinut luottaa äitinsä kertomukseen rahojen alkuperästä eikä ole lähtenyt selvittämään asiaa tarkemmin.

Kavallettujen rahojen palauttamisen lisäksi oikeus tuomitsi naisen maksamaan sairaanhoitopiirille noin 4500 euron oikeudenkäyntikulut sekä lähes 11000 euron kulut tapauksen selvittelystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.