Nuori nainen huijasi eronneelta mieheltä yli 14 000 euroa Espoossa – uhri kuoli ennen oikeutta

Vuonna 1989 syntynyt nainen tuomittiin törkeästä maksuvälinepetoksesta ehdolliseen vankeuteen tämän nosteltua tuttavamiehensä kortilla huomattavia rahasummia luvatta.

Teot tapahtuivat Espoossa neljän kuukauden aikana vuosina 2013–2014. Tänä aikana nainen nosti miehen pankkikorteilla pankkiautomaateilta rahaa 14ؘ 310 euroa.

Miehen huomattua tilinsä alhaisen saldon ja poikkeuksellisen nostohistorian hän otti yhteyttä poliisiin.

Kuulusteluissa esitetyistä kuvista hän tunnistikin automaatin tallentamista kuvista nuoren naisen, johon oli tutustunut ravintolassa.

Nainen oli hänen käsityksensä mukaan kroatialainen.

Väitti korvauksiksi kotitöistä

Nainen kertoi poliisille, että oli autellut miestä esimerkiksi siivoamisessa, josta sai palkkiona rahaa. Hän oli mielestään käyttänyt korttia luvallisesti.

Hän ei kuitenkaan osannut selittää, miten valokuvat miehen henkilötietoja sisältävästä asiakirjasta tai pankkikortin tunnuslukulistasta ovat tulleet hänen puhelimeensa.

Espoon käräjäoikeus katsoi, että rahasummien suuri rahamäärä ja toistuvat nostokerrat useita kertoja peräkkäin osoittavat, että kyse ei voi olla korvausta siivous- tai muista kotitöistä.

– Käräjäoikeus pitää asiassa todennäköisimpänä tapahtumankulkuna, että [nainen] on luvalla käyttänyt [miehen] korttia ruokaostosten tekemiseen mutta käteisnostoilla ylittänyt saamansa luvan, oikeus arvioi.

Käytti hyväkseen miehen ikää ja avioeroa

Uhri kuoli kaksi vuotta teon jälkeen ja vain noin kuukausi asian vireille tulon jälkeen. Hänen siskonsa oli sitä mieltä, että rikoksen aiheuttama kärsimys aiheutti uhrin terveydentilan heikkenemisen.

Oikeus katsoi, että nainen oli hyödyntänyt miehen tilaa teossaan.

– Tekohetkellä 25-vuotias [nainen] on myös käyttänyt hyväkseen 1956 syntyneet [miehen] ikää sekä avioeron ja läheisen sisaren kuoleman johdosta heikentynyttä terveydentilaa, oikeus arvioi.

Rahat kuolleen uhrin omaisille

Vuonna 1989 syntynyt nainen tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Häntä syytettiin myös varkaudesta, mutta oikeus katsoi, että hän oli saanut maksukortin luvallisesti.

Nainen määrättiin korvaamaan uhrin kuolinpesälle 14 310 euroa teon aiheuttamasta taloudellisesta vahingosta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat