Mainos

Oma kesämökki on monen haave – näin vältyt ikävältä yllätykseltä pihapiirissä

Mökin pihapiiristä löytyy usein ikäviä seuralaisia, joista on kuitenkin mahdollista päästä eroon Thermacell-laitteen avulla.

Kesän lähestyessä moni haaveilee omasta mökistä. Paikasta, jonne voisi paeta kiireen tuntua milloin tahansa – etätyö kun on tänä päivänä osa arkea. Loppukevään ja alkukesän lämpenevän leppeässä säässä työskentely ulkona kuulostaa houkuttelevalta. Töiden jälkeen iltaa voi jatkaa perheen tai ystävien kesken, ihan kaikessa rauhassa ilman kiirettä.

Mökin pihapiirissä odottaa usein kuitenkin ikävä yllätys. Kostea kevät ja lämpenevä ilma tarjoavat hyttysille erinomaiset lisääntymisolosuhteet. Kaikkiaan Suomessa on noin 40 hyttyslajia, joista kymmenen imee ihmisen verta. Usein hyttysiä on eniten juhannuksen aikoihin, joka on myös mökkikesän suosituimpia hetkiä. Alkukesän hyttyset ovat useimpina vuosina kaikkein ärhäkimpiä.

Hyttyset eivät vain inise. Pistot aiheuttavat monelle allergiaoireita ja sietämätöntä kutinaa. Huitomisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä hyttyset liikkuvat muun muassa lämmön ja hien perässä. Huitoessa ilmaan leviää vain enemmän hyttysiä houkuttelevaa ihmisen tuoksua.

Ongelmaan on kuitenkin tarjolla helppo ratkaisu. Thermacell-hyttystorjuntalaite on pienikokoinen ja sen voi helposti asettaa sopivaan paikkaan ulkona rakennusten läheisyydessä. Kun laitteen napsauttaa päälle, on etätyösoppi tai perheen illanviettopaikka hetkessä hyttysvapaa alue. Yhden laitteen vaikutusalue on 20 m2, joten se suojaa kerralla koko seurueen. Useasta laitteesta voi kuitenkin olla hyötyä: yhden voi hankkia mökin terassille, toisen vaikkapa saunarakennuksen kupeeseen.

Hankkimalla Thermacell-laitteen voi mökkeilijä nautiskella kesästä terassilla ja pihapiirissä ilman hyttysten kiusaa. Etätyöläisen puolestaan kannattaa varoa, ettei ulkona oleskelusta tule niin mukavaa, että työt jäävät tekemättä.

Hyttysvapaa.fi osoitteesta löydät Thermacell-laitteiden jälleenmyyjät ja ohjeet oikeaan käyttöön.

Käytä hyttystorjuntalaitteita turvallisesti. Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.


Lue myös:

    Uusimmat