Mainos

Oma äitikään ei uskalla katsoa Marian ja Sofian sirkustemppuja – "Olemme koukussa tähän elämään"

1:45

Sisarukset Maria ja Sofia Ingnatova syntyivät ja kasvoivat sirkuksessa ja he ovat teini-ikäisinä jo kokeneita sirkustaitelijoita. Vanhemmat ovat opettaneet tytöille akrobatiaa hevosen selässä.

Maria, 16, ja Sofia, 13, ovat ainoat lapset, jotka esiintyvät Sirkus Finlandiassa tänä vuonna.

Sisarukset esiintyivät ensimmäisen kerran sirkusmaneesilla jo pieninä. Sofia oli tuolloin vain neljävuotias ja Maria kuusivuotias.

Sisarukset seuraavat äidin suvun jalanjälkiä, sillä tytöt ovat sirkustaitelijoita jo yhdeksännessä polvessa.

Äiti esiintyi ennen nuorena trapetsilla, mutta myy nyt sirkuksessa valoja, mutta isä on tyttöjen mukana esityksessä ja huolehtii hevosista.

Sisarukset kertovat kuulleensa tarinoita suvun sirkushistoriasta ja menneistä ajoista, jolloin karavaani kulki hevosilla.

– En tiedä, mitä haluan tehdä isona, mutta olemme sirkustaitelijoita jo yhdeksännessä polvessa. Toivoisin, että voisimme palata menneisiin aikoihin. Olen kullut isovanhemmiltani niin ihmeellisiä tarinoita sirkuselämästä kauan, kauan sitten, haaveilee Maria.

– Sirkuselämä on jännittävää - miten osaisimme elää tavallista elämää koettuamme tämän. Sirkusmaailma ei ole tylsä. Pidän sirkuksesta, sillä se on joka päivä niin erilaista. Tässä näkee erilaisia paikkoja ja tutustuu koko ajan uusiin ihmisiin, lisää Sofia.

Esitys jännittää ennen esiripun nousua

Sisarusten mielestä sirkuselämän parhaita puolia on matkustelu ja uusien ihmisen tapaaminen.

– Esiintyminen on jännittävää tai suorastaan kutkuttavaa. Minua jännittää vain hetkeä ennen kuin esirippu nousee. Se on hienoa, kun tuhat ihmistä katsoo, mitä osaat. Se tuntuu hyvältä, kun saat jonkun hymyilemään, tuumaavat sisarukset.

Maria kertoo, että he alkavat valmistautua illan esitykseen tuntia ennen.

– Teemme itse meikin, johon olemme ottaneet netistä mallia. Sen pitää näkyä kauas. Meillä on mustavalkoiset asut, jotka täydentävät toisiaan, kertoo Sofia.

– On kiva olla taitelija, mutta emme ole sen ihmeellisimpiä. Emme ole mitään tähtiä vaan sirkustaitelijoita, lisää Maria.

Tytöt kertovat, että heidän äitinsä ei uskalla tulla katsomaan esitystä koskaan. 

Sirkusarki ei ole tylsää

– Emme ole aamuihmisiä ja syömmekin vasta esityksen jälkeen, silllä akrobaatteina emme pysty syömään ennen esitystä. Aamupäivisin teemme läksyjä muutaman tunnin ja iltapäivisin harjoittelemme. Illalla alamme valmistautua tuntia ennen esitystä, kuvailee Maria sirkusarkea.

Ingnatovan sisarukset kertovat, että joka kerta, kun sirkus muuttaa, heillä on uudet naapurit.

– Sirkus on kuin kylä ja siirtyminen paikasta toiseen on organisoitua. Joka kerta, kun muutamme uuteen paikkaan, meillä on uudet naapurit vaunukylässä. Se on mukavaa. Ystävystymme ja seitsemän kuukauden jälkeen eroamme ja ehkä tapaamme taas muutaman vuoden päästä, kuvailee Maria elämäänsä sirkuksessa.

– Olemme tutustuneet Helsingissä myös suomalaisiin nuoriin, sillä kerran meillä oli täällä kioskissa koululaisia työharjoittelussa. Nyt tapaamme aina kun olemme täällä, lisää Sofia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.