Olympiavoittaja säikähti virheellisesti transuutisesta: "Mies, joka identifioidaan nyt naiseksi, saa otella minua vastaan?"

Nyrkkeilyn kaksinkertainen olympiavoittaja Claressa Shields ensireagoi hätäisesti ja ärhäkästi uutiseen transsukupuoliselle kehiteltävästä WBC-liiton ohjelmasta.

WBC-liiton puheenjohtaja Mauricio Sulaiman kertoi hiljattain, että kehitteillä on ohjelma, jossa sallittaisiin transsukupuolisten urheilijoiden osallistuminen nyrkkeilyyn. Transurheilijoille on tarkoitus luoda oma erillinen luokituksensa tänä vuonna.

WBC-liitonkin otteluissa viime vuosina otellut naisten keskisarjan kiistaton mestari Shields ehti säikähtää uutisesta. 

– Hetkinen, sanotte siis, että... mies, joka identifioidaan nyt naiseksi, transsukupuoliseksi, saa otella minua vastaan? Shields kirjoitti Twitterissä ja merkitsi julkaisuunsa WBC:n puheenjohtaja Sulaimanin.

Sulaiman korjaili Shieldsin käsityksiä muutaman tunnin päästä.

– Rakas mestari. Kaikki päinvastoin! WBC ei hyväksy mitään nyrkkeilyä, johon osallistuvat mieheksi syntynyt ja naiseksi syntynyt ihminen. Transohjelmaa kehitetään, mutta vastakkain eivät ole koskaan mies ja nainen. Ole hyvä ja lue koko juttu äläkä reagoi nopeasti ilman ymmärrystä, Sulaiman vastasi.

Yhdysvaltalainen Shields otteli viimeksi lokakuussa, jolloin hän päihitti Savannah Marshallin Lontoossa keskisarjan kiistattomassa mestaruusottelussa, jossa olivat pelissä WBA:n, WBC:n, IBF:n, WBF:n, WBO:n ja The Ringin tittelit.

Shields on voittanut ammattilaisena kaikki 13 otteluaan. Näihin sisältyvät useat eri liittojen mestaruusmatsit. Amatöörinä Shields voitti keskisarjassa olympiakullat 2012 ja 2016 sekä maailmanmestaruudet 2014 ja 2016.

Shields on kokeillut siipiään myös vapaaottelussa. Hänellä on tilillään kaksi PFL-organisaation ottelua vuodelta 2021, tuloksina yksi voitto ja yksi tappio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja