Olympiavoittaja romahti lattialle eikä saanut henkeä – syynä e-pillereistä aiheutunut veritulppa: "En ymmärtänyt lainkaan, mitä tapahtui"

Maailman parhaiden jalkapalloilijoiden joukkoon lukeutuva Saksan Dzsenifer Marozsan kertoi The Telegraphin haastattelussa saaneensa veritulpan vuoden 2018 kesällä.

Veritulpan syynä oli Marozsanin käyttämät e-pillerit. Hän oli ollut vanhempiensa luona vierailulla, kun oli yhtäkkiä romahtanut lattialle. Saksalainen oli hengästynyt pelkästä kävelemisestä ja lopulta lysähtänyt kasaan.

– En saanut henkeä. Se oli suunnattoman pelottavaa. Tunsin kipua lihaksissa ja vasemmassa olkapäässäni. En ymmärtänyt lainkaan, mitä tapahtui, Marozsan kertoi.

– Lääkärini päättelivät, että syynä oli e-pillerit. Ne olivat aiheuttaneet veritulpan toiseen keuhkooni, Marozsan jatkoi.

Marozsanin palautuminen kesti pitkään ja vaati paljon lääkitystä sekä lepoa.

– En aluksi pystynyt lainkaan omistautumaan minkäänlaiseen harjoitteluun. Kahden kuukauden jälkeen pystyin polkemaan pyörällä muutaman minuutin, mutta hengästyin heti, jos kävelin, Marozsan sanoi.

Saksalainen oli mukana kesän MM-kisoissa, mutta kärsi tuolloin loukkaantumisesta. Olympiakultaa Riossa vuonna 2016 voittanut Marozsan on saavuttanut nykyisen seuransa, Lyonin riveissä kolme Mestarien liigan voittoa perättäin.

Lue myös:

    Uusimmat