Olympiavoittaja kertoo järkyttävästä tapahtumasta: Minut raiskattiin 21-vuotiaana – "Sanoin ei"

Purjehduksen olympiavoittaja Sofia Bekatorou kertoo tulleensa raiskatuksi 21-vuotiaana.

470-jollan luokassa parinsa Aimilia Tsoulfan kanssa olympiakultaa Ateenassa 2004 voittanut kreikkalainen Bekatorou on tätä nykyä 43-vuotias. Raiskaus tapahtui hänen mukaansa vuonna 1998, jolloin käynnissä oli valmistautuminen Sydneyn vuoden 2000 olympialaisiin.

Bekatoroun mukaan miespuolinen Kreikan purjehdusliiton toimihenkilö kutsui hänet hotellihuoneeseensa keskustelemaan valmistautumisesta olympialaisiin. Siellä mies Bekatoroun mukaan raiskasi hänet.

– Sanoin ei. Toistin, että en halunnut edetä pidemmälle, Bekatorou kertoi Kreikan urheiluministeriön järjestämässä verkkotapahtumassa CNN:n mukaan.

Mies ei kuitenkaan tästä välittänyt, vaan yritti olla Bekatoroun mukaan hauska.

– Hän sanoi, että hän lopettaisi, jos en haluaisi sitä, mutta hän ei tehnyt niin. Ei ollut väliä, mitä sanoin hänelle. 

Bekatorou kertoo poistuneensa huoneesta itkien ja tuntien häpeää, kun mies oli lopettanut ja irrottanut itsensä hänestä.

Varapuheenjohtaja erosi ja puhui kunnianloukkauksesta

Bekatorou päätti puhua tapauksesta nyt rohkaistakseen nuoria urheilijoita jakamaan omia kokemuksiaan. Hän sanoo pysyneensä tapauksesta uransa aikana hiljaa, jotta pystyisi jatkamaan uraansa. 

Bekatorou ei nimennyt henkilöä, jota hänen väitteensä koskivat. Lauantaina Kreikan purjehdusliiton hallituksen varapuheenjohtaja Aristides Adamopoulos kuitenkin erosi tehtävistään ja viittasi tapaukseen.

– On odotettavissa, että julkisen henkilön suuren huomion ja laajan sosiaalisen vaikutuksen kera tekemät kantelut minusta herättävät yleistä mielenkiintoa ja aiheuttavat myötätuntoa kantelun tekijää kohtaa ja inhoa väitettyä "rikoksentekijää" kohtaan, Adamopoulos kommentoi tiedotteessa.

Adamopouloksen mukaan Bekatoroun syytös on väärä ja kunnianloukkaus. Hän ilmoitti kuitenkin tiedostavansa, että suuri negatiivinen julkisuus aiheuttaa Kreikan olympiakomitealle vahinkoa, minkä myötä hän vetäytyy tehtävistään siihen saakka, kunnes viranomaiset ovat sen selvittäneet.

Kreikan mediassa kerrottiin lauantaina, että Ateenassa aiotaan käynnistää esitutkinta maanantaina.

Bekatorou saavutti vuoden 2004 olympiakultansa ohella olympiapronssia neljä vuotta myöhemmin, jolloin hän kipparoi venekuntansa yngling-luokassa pronssille. Maailmanmestaruuksia hän voitti 470-jollassa neljä ja Euroopan mestaruuksia kaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja