Olympialatujen erikoisuus hämmästyttää Suomen leirissä – "Minut olisi varmasti hylätty"

Pekingin olympialaisten maastohiihtostadionilla Zhangjiakoussa on hyytävän tuulen lisäksi herättänyt huomiota ajoittain ilman perinteisen latu-uraa etenevä hiihtobaana. 

Olympiahiihdot avanneissa yhdistelmäkisoissa nähtiin useasti hetkiä, kun hiihtäjät lykkivät perinteistä tyyliä latupohjalla, jossa ei ollut "pertsan raiteita". 

Naisten kisassa neljänneksi tullut Kerttu Niskanen pisti tämän merkille varsinkin laskuissa. Miesten kilpailussa olympiadebyyttinsä tehnyt Remi Lindholm (25:s) oli arviossaan rohkeampi.  

– Kyllä siinä sai hiihtää vapaata, miten halusi. Tuossa perinteisen osuudella oli noin puolet ilman latua. Tänään hiihdettiin ehkä vajaa kymmenen kilometriä perinteistä, Lindholm totesi sunnuntaina.

Niin sanottujen luistelupotkujen tekeminen on perinteisen kilpailussa kiellettyä. Lindholm ei sääntövalvontaan törmännyt. 

– En tiedä, ei varmaan (sellaista ollut). Muuten minut olisi varmasti hylätty, Lindholm summasi naureskellen.

Krista Pärmäkoski on toivonut, ettei tuuli puhaltaisi irtolunta perinteisen latu-uriin hänen päämatkallaan 10 kilometrin perinteisellä ensi torstaina. Tämä saattaisi myös lisätä luistelupotkujen tekemistä. 

– Kuinka tarkkana ne (tuomarit) ovat niistä sivupotkuista, kun hiihdetään ladun sivuissa, Pärmäkoski pyöritteli lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat