Mainos

Olympialaiset toi, maitojauhe vei arvovaltaa

Kiinan kommunistinen puolue näyttää vahvistuneen Pekingin olympialaisten avulla. Ihmisille on onnistuttu teroittamaan muun muassa sitä, että nykyinen poliittinen järjestelmä on heidän etunsa mukainen.

- Olympialaiset kohottivat puolueen arvovaltaa. Hallitus ei katsonut hyvällä sitä, että entistä useammat olivat alkaneet menettää uskoaan puolueeseen ja marxilaisiin opinkappaleisiin, kertoo hongkongilaisen yliopiston professori Joseph Cheng.

Puolueen tärkeimmät elimet ovat saaneet nyt määräyksen, että niiden tulee perehtyä presidentti Hu Jintaon poliittisiin teorioihin. Chengin mukaan tavoitteena on parantaa puolueen 68 miljoonan jäsenen moraalia ja kykyä vaikuttaa muiden kiinalaisten mielipiteisiin.

Imagon kiillottaminen on ollut kuitenkin hankalaa viime kuukausina maitojauhemyrkytysten ja muiden skandaalien takia. Arvostelijoiden mielestä skandaalit osoittavat jälleen kerran, ettei yksipuoluejärjestelmä toimi.

Ympäristöaktivisti ja toisinajattelija Dai Qing sanoo, ettei puolue puutu väärinkäytöksiin ennen kuin on liian myöhäistä. Myös hänen mielestään olympialaiset vahvistivat puolueen luottamusta kaikkivoipaisuuteensa.

- Tiedotusvälineiden ja kansalaisjärjestöjen valvontaa tiukennettiin entisestään. Onnistuneet olympialaiset lisäsivät intoa autoritäärisen järjestelmän säilyttämiseen, Dai arvelee hongkongilaisessa South China Morning Post -lehdessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.