Mainos

Ollila: Nokian tämänhetkinen vaihe askarruttaa

Matkapuhelinvalmistaja Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila myöntää, että yhtiön tämänhetkinen vaihe askarruttaa hänen mieltään. Nokia on menettänyt nopeasti markkina-asemiaan kilpailijoille ja yhtiö yrittää tällä hetkellä tiukasti vahvistaa asemiaan yhteistyöllä Microsoftin kanssa.

– Tässä on haikeutta ilmassa, mutta tämä yhtiön vaihe askarruttaa monivaiheisessa kaaressa. Tässä katsotaan kuitenkin eteenpäin. Paljon on vielä vuosia edessä, Jorma Ollila sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Ollila jättää Nokian hallituksen puheenjohtajuuden ensi viikolla, kun varsinainen yhtiökokous valitsee uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Risto Siilasmaan. Ollila on vaikuttanut Nokiassa 27 vuotta.

– Pientä haikeutta on ilmassa. Se on kuitenkin pitkä aika ja määritellyt minun uran ja elämäni pitkästi.

Nokian osake on syöksynyt viime vuosien aikana, kun yhtiö ei ole onnistunut uudistumaan riittävän nopeasti. Yhtiö on hävinnyt kilpailijoilleen erityisesti älypuhelinkilpailussa.

Nokian osake on laskenut viidessä vuodessa reilut 85 prosenttia ja tämän vuoden alusta lähtien lähes 28 prosenttia. Tiistain päätteeksi Nokian osakkeella käytiin kauppaa 2,726 eurolla, kun kaikkien aikojen ylin noteeraus on vuoden 2000 kesäkuulta, jolloin yhtiön osake oli peräti 65 eurossa.

Samaan aikaan Nokian takeltelun kanssa Apple raportoi ennakoitua paremmasta alkuvuoden tuloksesta.

(MTV3)

Katso Nokian hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan haastattelu: (Huomenta Suomi 25.4.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.