Olli Jokiselta poikkeuksellinen kommentti HPK-tappion jälkeen – Jarno Pikkarainen myönsi tosiasian

Maalikooste: HPK - Jukurit 2:15
HPK katkaisi Jukurien hurjan pisteputken - katso ottelun maalit tästä.

HPK kaatoi Jukurit SM-liigan tiistain ainoassa ottelussa maalein 3–1. Ottelun jälkeen joukkueiden valmentajat olivat yksimielisiä siitä, että tappiosta huolimatta Jukurit vei ottelua mielin määrin. Ottelun maalit voit katsoa yllä olevalta videolta.

– Tulokseen saadaan olla tosi tyytyväisiä. 60 minuuttia oltiin tosi pulassa, HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Jukurit pelasi tosi hyvin, pelaa vähän eri tavalla ja laittoi meidät niin ahtaalle kuin voi laittaa.

Toisaalta Pikkarainen oli tyytyväinen oman joukkueensa venymiseen.

– Tietyllä tavalla oli onnikin mukana, mutta ei se ilman taistelua tule. Sitkeys puolustaa ja oikeisiin paikkoihin maalit. Siinä voiton avaimet.

Jukureiden käskijä Olli Jokinen ei vaikuttanut kovin pettyneeltä, vaikka Jukureiden marraskuussa alkanut pisteputki SM-liigassa katkesi Hämeenlinnan illassa.

– Pelattiin yksi kauden parhaista peleistämme. Kaikki neljä kenttää toimivat, hyvää kiekollista pelaamista. Pysyttiin omassa saplunassa koko peli, 60 minuuttia pystyttiin kontrolloimaan kenttätapahtumia, Jokinen sanoi.

– HPK jaksoi sitkeästi puolustaa. Maalivahti pelasi uskomattoman ottelun. He olivat tehokkaita siinä ainoassa laukauksessa, mitä toisessa erässä saivat, ja ylivoimassa tehokkaita.

Ottelun avausmaalin laukoi toisessa erässä HPK:n Sean Collins. Aivan ainoa laukaus kohti Jukurien maalia Collinsin kuti ei kuitenkaan ollut. Oskari Salminen torjui erässä lisäksi kolmesti. Voittomaalinsa HPK teki ylivoimalla kolmannen erän aluksi, kun Arttu Pelli osui siniviivalta.

Jarkko Immosen kavennuksen jälkeen Markus Nenonen laukoi loppulukemat tyhjään maaliin.

– Tällaista välillä on, harvemmin valmentajat häviöpelin jälkeen sanovat, että kauden parasta esitettiin. Olen ylpeä pelaajista, jokanen voi lähteä leuka pystyssä pois.