Patrik Laine tulistui ihmettelijöille – "Se on kai sitten tosi huonosti taas"

Patrik Laine summaa Jetsin alkukautta – 30 maalin vauhti ei tunnu riittävän kriitikoille:"Ihmiset saa ajatella mitä haluaa" 6:17
Patrik Laine kommentoi alkukauden otteitaan Winnipeg Jetsissä.

Patrik Laine on päässyt kuluvalla NHL-kaudella pelaamaan paljon joukkueensa ykkösketjussa Mark Scheifelen ja Kyle Connorin rinnalla.

Aiemmilla kausilla alempiin ketjuihin jumittunut Patrik Laine on nauttinut elämästään Winnipeg Jetsin ykkösvitjassa.

– Kyllä siinä on kiva pelata. Pääsee pelaamaan yli 20 minuuttia, se on kivaa.

Kahden joukkueen kärkipelaajan, Mark Scheifelen ja Kyle Connorin kanssa kiekkoilu on ollut tehokasta. Laine on iskenyt 42 ottelussa pisteet 15+25=40.

Suurimman huomion Laineen pelissä on vienyt syöttöpisteiden suuri määrä maalitykkinä tunnetuksi tulleen suomalaisen tilastoissa. Laine itse vaikuttaa hieman kyllästyneeltä syöttöpistekeskusteluun. Todellisuudessa runkosarjan puolivälissä 15 maalia iskenyt hyökkääjä on 30 maalin tahdissa.

– Se on kai sitten tosi huonosti taas. Ihan sama, tekeekö maaleja vai syöttöjä, tuntuu että ihmetellään. Mutta kai ihmiset saa ajatella mitä vaan. Ei sen väliä, kuka ne tekee. Kyllä itsekin olisi mukava muutama maali loppukaudesta tehdä. 

Omaan peliinsä Laine sanoo olevansa tyytyväinen. Samalla Laine kehaisee ketjukavereitaan, joiden kanssa peli tuntuu kulkevan.

– Niille kun syöttää, ne osaavat tehdä kanssa maaleja, ja löytävät sinut, kun olet vapaana. Pisteitä on tullut ihan hyvin. Totta kai, kun ykkösketjussa pelaa, pisteitä pitää tullakin. Peli on kehittynyt viime kaudesta ja aikaisemmista kausista hirveästi. Nyt on kiva pelata jääkiekkoa ja nauttia pelistä.

"Nykyään jo vanha mies"

Laine arvioi pelinsä kehittyneen NHL-vuosiensa aikana kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Uutta näkökulmaa on tullut kokemuksen ja vuosien kertymisen mukana.

– Koitan oppia jääkiekosta joka päivä jotain uutta. Sitten koitan niitä juttuja tehdä kentällä. Ikää on tullut, nykyään olen jo vanha mies. Parhaisiin pelivuosiin on vielä vuosia. Koitan parantaa peliä, kun vuodet vierivät, mutta on tässä matkaa vielä.

Joukkueensa kauteen Laine sanoo olevansa toistaiseksi "ihan tyytyväinen". Winnipeg on kerännyt 44 ottelusta 52 pistettä ja on Läntisen konferenssin kuutossijalla.

– Vähän enemmän voittoja olisi voitu ottaa. Viime aikoina ei ole pisteitä hirveästi tullut, mutta olemme tykänneet siitä, miten olemme pelanneet.

Winnipegin kauden erikoisuus on ollut se, että se on menestynyt paremmin vieraskaukalossa kuin kotona. Vieraissa voittoja on kertynyt 14, kotona 10.

– Se on outo asetelma. Yleensä kotona tulee enemmän voittoja, mutta ei kai sen niin väliä.

Lue myös:

    Uusimmat