Olli Jokinen antoi napakkaa palautetta SM-liigan tuomaritoiminnasta – "Pelaajien on tosi vaikea ymmärtää, mitä saa tehdä"

Lehdistötilaisuus: Jukurit - Pelicans 6:49
Olli Jokinen kritisoi SM-liigan tuomarilinjaa napakasti.

Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen antoi lauantaisen Pelicans-ottelun jälkeen napakkaa palautetta SM-liigan tuomaritoiminnasta.

Jukureiden ja Pelicansin välisen ottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun Jukurit-hyökkääjä Otto Mäkisen 1-1-tasoitusmaali hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi. Olli Jokisen mielestä maalin olisi voinut hyväksyä.

– Kyllähän Mäkisen luistin osui ihan pikkaisen (Emil) Larmin luistimeen ennen kuin se laukaus lähti, mutta se ei vaikuttanut siihen torjuntaan minun mielestäni yhtään millään tapaa. Tuollaisia maaleja on tänä kautena hyväksytty. Enemmän kyseenalaistaisin tuomarilinjan, Jokinen toteaa lehdistötilaisuudessa.

Ottelun päätuomarikaksikko Mikko Kaukokari ja Kristian Vikman jakoi ottelussa vain kolme rangaistusta – kaksi Pelicansille ja yhden Jukureille. Jokisen mukaan tuomaripari katsoi useita tilanteita läpi sormien.

– En ole tuomareita vielä kritisoinut, enkä nytkään halua sen enempää kritisoida. Mutta riippuu, kuka kaksikko on viheltämässä, niin linja on täysin eri. Tänäänkin 5-6 jäähyä jäi ainakin Pelicansilta viheltämättä. Varmasti myös pari sellaista, mistä mekin olisimme saaneet. On tosi vaikea pelaajien ymmärtää, mitä saa tehdä ja mitä ei, kun linja vaihtuu illasta toiseen, Jokinen puhisee.

Muu pelitapahtuma: Jukurit - Pelicans 6:06

Lue myös:

    Uusimmat