Pelicans-luotsilta kriittinen puheenvuoro SM-liigan tuomaritoiminnasta – "Kukaan ei tiedä, mitä tuolla kentällä voi tehdä"

Lehdistötilaisuus: Pelicans - HIFK 3:40
Katso ottelun lehdistötilaisuus ja Tommi Niemelän kriittinen puheenvuoro tästä.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kritisoi SM-liigan tuomaritoimintaa HIFK:ta vastaan pelatun ottelun lehdistötilaisuudessa.

HIFK:n ja Pelicansin välinen ottelu tarjosi jälleen yhden kyseenalaisen taklauksen, kun HIFK-puolustaja Johan Motin taklasi Pelicansin Miro-Pekka Saarelaista keskialueella päähän. Motin sai taklauksestaan 2+10 minuutin rangaistuksen.

Myös torstaisessa Pelicans-JYP-ottelussa nähtiin raju taklaustilanne, kun JYPin Niko Seppälä jyräsi Pelicansin Miika Roineen rajusti jäihin ulosajon arvoisesti. Niemelän mukaan SM-liigan nykyisestä tuomarilinjasta nousee esiin huolestuttavia piirteitä.

– En ole millään lailla tyytyväinen siihen, mihin suuntaan nämä pelit ovat menossa. Kukaan ei tiedä, mitä tuolla kentällä voi tehdä. Meillä on kolme pelaajaa sivussa päähän kohdistuneista taklauksista, joista annetaan kahden minuutin jäähyjä, Niemelä puhisee.

– Mielestäni niitä pitäisi tällä hetkellä yrittää kitkeä pois. Niitä ei sitten löydetä, mutta kaikenlaiset estämiset, jotka eivät liity mitenkään sen pelin kulkuun kyllä löydetään. Se on ikävä juttu.

Itse ottelu päättyi HIFK:n 4-0-voittoon. Niemelä pistä Pelicansin tappiota tuomareiden niskaan, mutta kritisoi painavasti illan tuomariston esityksiä.

– Olen monta peliä ollut sanomatta yhtään mitään. Kentällä on kaksi joukkuetta, jotka taistelevat keskenään. Sitten siellä on herrat keskellä, joiden pitäisi tasapuolisesti tuomita peliä. Tänään oli todella heikko suoritus heiltä, Niemelä sanoo.

Katso ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat