TPS:n kehnot otteet saivat jatkoa – JYP nousi pois jumbosijalta

Sport tekee 2-1 maalin 1:02
Sport kukisti TPS:n lauantain SM-liigakierroksella.

Vaasan Sport haki yllättävän 3-1-voiton TPS:stä lauantain SM-liigakierrokselta.

Sport sai otteluun unelma-alun, kun Olavi Vauhkonen vei isäntäjoukkueen johtoon vain reilun minuutin pelin jälkeen upean hyökkäyksen päätteeksi.

TPS pääsi rinnalle toisessa erässä Eetu Liukkaan maalilla, mutta seuraavassa vaihdossa verkko heilui jo toisessa päässä. Sportin Sebastian Stålberg vei isännät jälleen johtoon vain 18 sekuntia myöhemmin.

Lopullinen ratkaisu nähtiin päätöserässä, kun Aaro Vidgren iski kiekon TPS:n rysään.

TPS:n peliesitykset ovat olleet viime aikoina todella kehnoja. TPS on voittanut 12 edellisestä ottelustaan vain kaksi.

JYP nousi pois jumbosijalta

KalPa palasi kaukaloon yli kahden viikon tauon jälkeen, eikä paluuottelusta tullut kuopiolaisille helppoa. JYP nimittäin haki täyden pistepotin 4-2-lukemin.

Ottelu tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita heti alusta lähtien. Vierasjoukkue JYP johti ottelua reilun neljän minuutin jälkeen jo 2-0, mutta erätaukoon mennessä KalPa oli avannut jo maalihanansa.

Jaakko Rissanen toi KalPan toisessa erässä tasoihin, mutta KalPan alku päätöserään oli karmiva. Antti Kalapudas vei JYPin jälleen johtoon, kun erä oli vanhentunut vain 17 sekuntia.

Valtteri Kakkonen sivalsi ottelun viimeisen täysosuman tyhjiin.

Voiton myötä JYP nousi jumbosijalta 14:nneksi ohi Porin Ässien.

JYP tekee 2-3 maalin 0:49