"Ollaan yhden köyden varassa ja sekin alkaa hapertua" – Facebookin omistajan tulos romahti miljardeja

Metan osake tullut alas lähes 70 prosenttia 1:27
Talousasiantuntija Martin Paasi kertoo Metan osakkeen tulleen alas 70%

Facebookin, Whatsappin ja Instagramin omistavan sosiaalisen median jätti Meta Platformsin tulosraportti oli musertava pettymys sijoittajille sekä analyytikoille. Yhtiön nettotulos oli vuoden kolmannella neljänneksellä noin 4,4 miljardia dollaria, kun se vuotta aiemmin ylsi 9,2 miljardiin dollariin.

MTV Viiden jälkeen -studiossa vierailleen Nordnetin talousasiantuntija Martin Paasin mukaan suuret mammutit kuten Meta eivät ole onnistuneet keksimään uusia tulonlähteitä. Se on ollut paljolti mainosmyynnin varassa. Sijoittajien suhtautuminen Metan alamäkeen näkyy Paasin mukaan mm. osakkeessa.

– Metan osake on tullut alas 70%. Siinä toisaalta taustalla on ollut kuplan synty, kun on ollut historiallista keskuspankkielvytystä 12 vuotta putkeen. Se on varsinkin vauhdittanut kasvuyritysten kurssinousua. Nyt sitten tehtiin yhtäkkiä U-käännös ja korot lähtee nousemaan. Koronnostot rankaisee erityisesti kasvuyrityksiä ja se näkyy nyt tässä Metan kohdalla, Paasi listaa.

Paasi muistuttaa kuitenkin, että yritys on edelleen vahva tekijä.

– Nyt täytyy muistaa, että jos Meta aiemmin teki liikevoittoa yhden Uniper-kaupan edestä, niin nyt se tekee liikevoittoa puolen Uniper-kaupan edestä. Eli kyllä Meta edelleen tekee tulosta. Kuluttajan kannalta tässä ei ole huolta. Sijoittajia tässä huolettaa (toimitusjohtaja )Mark Zuckerbergin asenne kulujen kasvattamiseen. Nyt kun ollaan menossa ikääkuin graateriin maailmantaloudessa, niin hän on kasvattamassa kuluja johonkin tämmöiseen haihatteluun, kuten metaversumiin, Paasi toteaa. 

Katso Martin Paasin koko haastattelu alla olevalta videolta.

Onko Facebookin aika ohi - mitä sovelluksia ilman emme tulisi enää toimeen? 6:35


Lue myös:

    Uusimmat