Facebookin omistava Meta teki miljardivoitot ja ylitti markkinaodotukset

Toimittajamme pääsi käsiksi Twitterin haastajaan – tältä näyttää rytinällä kasvava Threads 0:50
MTV Uutisten toimittaja pääsi käsiksi "Twitterin tappajaan" – tältä näyttää rytinällä kasvava Threads

Facebookin omistava Meta ylitti markkinaodotukset viimeisimmällä vuosineljänneksellä.

Päättyneen vuosineljänneksen aikana yhtiö teki voittoa 7,8 miljardia dollaria. Metan liikevaihto oli 32 miljardia dollaria.

Tulokseen vaikutti digitaalisen mainonnan elpymisen lisäksi Facebookin kuukausittaisten käyttäjien määrän kasvu. Sosiaalisen median alustaa käyttää kuukausittain runsaat kolme miljardia ihmistä.

–  Meillä oli hyvä neljännes, sanoi Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg tulostiedotteessa.

–  Näemme, että sovelluksiamme käytetään hyvin ja meillä on innostavin etenemissuunnitelma, minkä olen hetkeen nähnyt.

Meta kärsi vuonna 2022 maailman taloustilanteesta, joka pakotti mainostajia vetäytymään. Metan vaikutti tuolloin myös Applen tietosuojamuutokset, jotka mahdollistivat käyttäjiensä estää kohdennettua mainontaa ja sen näkymistä sovelluksissa.

Metan mukaan mainosten määrä oli päättyneellä vuosineljänneksellä 34 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten samaan aikaan.

Kymmeniä tuhansia irtisanottu

Säästöpaineiden alla Meta on irtisanonut kymmeniä tuhansia työntekijöitä viime marraskuun jälkeen. Kesäkuussa yhtiön palveluksessa oli runsaat 71 400 työntekijää, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuosi sitten.

Yhtiötä on myös kritisoitu sen voimakkaasta nojautumisesta virtuaalitodellisuuden suuntaan. Metan mukaan se odottaa virtuaalitodellisuudesta vastaavan yksikön tappioiden "nousevan merkittävästi" tulevien kuukausien aikana.

Aiemmin tässä kuussa Meta julkaisi Threads-viestipalvelun kilpailijaksi Elon Muskin omistamalle Twitterille. Threadsiin rekisteröityi yli 100 miljoonaa käyttäjää ensimmäisten päivien aikana, mutta vielä ei ole selvillä, kuinka kiinnostuneita käyttäjät ovat sovelluksesta pitkällä aikavälillä.

Lue myös:

    Uusimmat