Mainos

Öljy tahrii Tammisaaren rantoja

Iso öljyvuoto on tahrinut Tammisaaren edustan rantoja. Vuodon lähde ei ole tiedossa, Poliisi tutkii öljyn alkuperää. Rantojen puhdistamiseen arvioidaan menevän vielä ainakin 3-4 päivää.

Iso öljyvuoto on tahrannut Tammisaaren edustalla Stora Gloholmenissa rantaviivaa pahasti. Öljyn saastuttamana on kivikkoista rantaviivaa arviolta 1,5-2,0 kilometriä.

-Mereen päässeen öljylautan koosta ei ole aavistustakaan, mutta todella laajalti rantaa on sotkeutunut. Meressä öljyä ei enää ajelehdi, kerrottiin Tammisaaren pelastuslaitokselta keskiviikkona. Öljyvuoto havaittiin tiistaina päivällä.

Tietoa vuodon lähteestä ei ole, mutta todennäköisesti öljy on rantautunut tuulen mukana merialueelta päin. Siivoustöissä oli keskiviikkona paikallista palokuntakalustoa, vapaapalokuntalaisia sekä ympäristöjärjestö WWF:n vapaaehtoisia öljyntorjujia. Saastuneen rannan puhdistamisessa arvioidaan menevän vielä ainakin 3-4 päivää.

-Puhdistaminen on hankalaa, sillä öljyn saastuttama ranta on erittäin kivikkoista. Erikoiskalustoa tällaisen siivoamiselle ei ole, joten käsityötä tämä on, pelastuslaitokselta jatkettiin.

Poliisitutkinnat käynnissä

Raaseporin poliisi tutkii rantautuneen öljyn alkuperää. Poliisille on muun muassa toimitettu näytteitä rannasta kerätystä öljystä, mutta vertailunäytteitä alueella liikkuneista veneistä ei vielä ole hankittu.

Öljyvuoto pilasi rantaviivaa viime viikolla myös Inkoossa, kun raskasta polttoöljyä levisi noin 800 metrin alueelle Inkoossa. Raaseporin poliisin tutkinta tapauksesta on vielä kesken, mutta valmiiksi se saataneen kahden viikon kuluttua.

-Toisiinsa nämä tapaukset eivät varmastikaan liity, sillä maantieteellisesti ja merenkulun kannalta ne ovat niin erilaista seutua, sanottiin Raaseporin poliisista.

Inkoon turmassa öljyyntyi pahasti myös vesilintuja, muun muassa joutsenia. Eläimet viedään puhdistamisen jälkeen eläinlääkärin vastaanotolle kuntotarkastukseen, ennen kuin ne vapautetaan, kerrottiin WWF:stä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.