Olisitko tunnistanut takavuosien kestosuosikkia? Ford Mondeo sai uuden upean ilmeen, mutta älä suotta vedä ostohousuja jalkaan

Tältä näyttää täysin uusi Ford Mondeo, joka tosin tulee myyntiin vain Kiinassa 0:41
Tässä on ikonisen Ford Mondeon viides sukupolvi. Autoa ei tosin meillä nähdä.

Ford on esitellyt täysin uuden Mondeon, mutta eurooppalaisasiakkaiden harmiksi uutuus tulee tarjolle vain Kiinaan.

Mondeon vuonna 1993 alkanut taru on tulossa Euroopassa päätökseensä tänä vuonna. Myyntiluvut eivät ole huimanneet päätä enää pitkään aikaan, eikä auto ole ollut kehityskohteiden tärkeysjärjestyksessä yhtä korkealla kuin ennen vanhaan.

Euroopan-markkinoille suunnattua Mondeota on valmistettu Espanjan Valenciassa, mutta tuotannolle pannaan stoppi maaliskuussa.

Päätöksen taustalla on kuluttajien kasvava kiinnostus katumaastureita kohtaan. Fordin mukaan Mondeon segmentin autojen myynti on romahtanut 80 prosentilla vuosituhannen vaihteeseen verrattuna.

Kiinassa jatketaan

Kiinassa Mondeon tulevaisuuteen sentään vielä luotetaan. Shanghaissa paljastettu viidennen sukupolven Mondeo on aiempaa matalampana ja leveämpänä varsin näyttävä ilmestys.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miltä uutuus näyttää.

Aggressiivinen keulailme, koko keulan leveydeltä loistavat viirumaiset etuvalot erillisine päiväajovaloineen ja terävät linjat luovat autoon hieman toisenlaista dynamiikkaa kuin suomalaisille tuttu versio. Peräpäässä on lisäksi nähtävissä Mustangin inspiroimaa valokuviosuunnittelua. Sporttisen sedanin muodot viitoittavat samalla Fordin yleisempääkin muotoilusuuntaa Kiinassa.

Kiina-Mondeo on rakennettu samalle C2-alustalle kuin Euroopassa myytävä Focus. Autosta tulee tiettävästi tarjolle 1,5- ja 2,0-litraisilla nelisylinterisillä bensakoneilla varustetut versiot, joista jälkimmäisestä saadaan irti 240 hevosvoimaa. Myös ladattavan hybridin kerrotaan olevan suunnitelmissa.

Ford ei julkaissut vielä sisäkuvia uudesta Mondeosta, mutta aiheesta uutisoiva Autocar viittaa kiinalaislähteiden tietoihin, joiden mukaan kojelaudasta löytyy peräti 1,1 metriä leveä näyttö. Digitaalinen mittaristo on 12-tuumainen, ja kojelaudan keskellä oleva kosketusnäyttö peräti 27-tuumainen.

Uusi Mondeo paljastettiin Fordin tuliterässä Shanghain-muotoilukeskuksessa.

Mondeo on ollut Kiinassa myynnissä vuodesta 2002 asti.

Ford esitteli uuden Mondeon 3:20
KATSO MYÖS: Vuonna 2019 Ford Mondeo sai sisuksiinsa hybridivoimalinjan.

Lähteet: Ford, Autocar

Lue myös:

    Uusimmat